Nechifor: Guvernul e repetent la absorbţia de fonduri europene

F.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 12 iulie 2011

Cătălin Nechifor

Cătălin Nechifor

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, că prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur poate pleca în concediu pentru că PSD a făcut evaluarea miniştrilor şi consideră că Guvernul trebuie să demisioneze pentru slabele rezultate în privinţa absorbţiei fondurilor europene

Nechifor a spus, într-o conferinţă de presă, că Gheorghe Flutur nu mai trebuie să se preocupe de analiza activităţii miniştrilor pentru că a făcut PSD evaluarea activităţii acestora, constatând că la patru ani de la integrarea României în Uniunea Europeană absorbţia fondurilor europene este sub 12 la sută, ceea ce dovedeşte incapacitatea Guvernului şi în acest domeniu.

"Flutur poate merge în concediu", a spus deputatul PSD, citat de Mediafax.

El a arătat că, potrivit datelor obţinute, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a absorbit 21,5 la sută din fondurile alocate, fiind cheltuiţi 3,5 miliarde de lei din cei 15 miliarde de lei alocate prin POR, dar că meritul pentru acest procent de absorbţie aparţine autorităţilor locale care au depus proiecte şi agenţiilor de dezvoltare regională.

Nechifor a mai spus că Ministerul Mediului a absorbit 9,86 la sută din fonduri, fiind făcute plăţi de 1,9 miliarde de lei din cele 21 de miliarde de lei alocate pe POS Mediu. Cea mai mică rată de absorbţie de fonduri europene, de 2,61 la sută, este la Ministerul Transporturilor, unde din 9,6 miliarde de lei alocaţi pe POS Trans-porturi a fost cheltuită suma de 490 de milioane de lei.

La Ministerul Economiei, rata de absorbţie este de 12,58 la sută, fiind efectuate plăţi de 1,5 miliarde de lei din cele 8,7 miliarde de lei alocate, iar ministerele Muncii şi Educaţiei au o rată de absorbţie de 19,10 la sută, fiind cheltuite 2,8 miliarde de lei din cele 14,3 miliarde de lei alocate.

Totodată, Ministerul Administraţiei şi Internelor a atras 7,44 la sută din fondurile europene, fiind făcute plăţi de 67 de milioane de lei din alocarea de 486 de milioane de lei, iar la Ministerul Comunicaţiilor rata de absorbţie este de 9 la sută, cu plăţi de 35 de milioane de euro din totalul de 383 de milioane de euro alocaţi.

"România este repetentă la absorbţia de fonduri europene în competiţia cu alte ţări. Activitatea Guvernului dovedeşte că acesta nici Bacalaureatul politic nu poate să-l treacă", a spus Nechifor, care consideră că Guvernul trebuie să fie înlocuit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb