NICOLAE CIUCĂ:  "Fiecare cetăţean ar trebui să se informeze şi apoi să ia decizia să se vaccineze"

G.B
Miscellanea / 22 mai 2021

 "Fiecare cetăţean ar trebui să se informeze şi apoi să ia decizia să se vaccineze"

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, consideră că fiecare cetăţean ar trebui să se informeze şi apoi să ia decizia să se vaccineze, datoria autorităţilor fiind de a asigura toate condiţiile pentru derularea campaniei de imunizare împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

În timpul unei vizite la punctul de vaccinare din comuna argeşeană Tigveni, deservit de o echipă mobilă a Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Ion Jianu" din Piteşti ministrul a declarat: "Am venit astăzi aici pentru că, din analizele pe care le-am efectuat până acum, a rezultat clar că în urbanul mare campania de vaccinare a funcţionat foarte bine (...) şi a rezultat nevoia de a ne duce în întâmpinarea cetăţenilor, de a ne duce mai aproape de cetăţeni. (...) Aşa cum raporta comandantul Spitalului Militar, acolo unde au fost, numărul de doritori pe zi a fost în jurul a o sută, chiar şi două sute în unele localităţi. Totuşi, o localitate are două mii de oameni, trei mii, poate mai puţini, motiv pentru care (...) se duc doar o zi, că atâţia doritori sunt (...). Avem nevoie cu toţii să ne ducem cu mesajul şi să transmitem partea aceasta de încredere, că singura soluţie pentru a putea să combatem această pandemie este vaccinarea. Fiecare dintre cetăţeni, pe baza propriului discernământ, să vină să se vaccineze, iar noi să punem la dispoziţie tot ceea ce avem, astfel încât vaccinarea să continue să se desfăşoare".

Oficialul s-a pronunţat pentru o mai bună coordonare între campania de informare a cetăţenilor şi acţiunile de vaccinare.

Nicolae Ciucă a precizat:"Mă gândeam la indicatorul timp, care este foarte preţios, şi atunci să mergi cu toată logistica pentru cinci oameni sau pentru zece oameni... Sigur că pentru orice om merită să ne deplasăm, doar că este nevoie de foarte multă coordonare, astfel încât să putem să vaccinăm cât mai mulţi oameni într-o zi. Şi atunci, nevoia aceasta de coordonare, de aliniere a nevoilor logistice şi cele de informare a oamenilor cred că trebuie să fie un pic mai bine puse la punct".

Întrebat dacă le reproşează primarilor o anumită lipsă de implicare în campania de informare a cetăţenilor, el a răspuns că reproşurile nu rezolvă problema.

"Este nevoie ca împreună cu autorităţile locale, cu medicii de familie, să îi determinăm pe oameni să înţeleagă relevanţa vaccinării. Nu trebuie să ducem vina către cineva anume, că nu asta rezolvă problema", a spus ministrul Apărării Naţionale.

Vizita lui Nicolae Ciucă în judeţul Argeş a mai inclus şi o deplasare la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Ion Jianu" din Piteşti, unde funcţionează un centru de vaccinare.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. la ce sa se mai informeze , daca oricum trebuie sa se vaccineze ? i s-a urcat capraria la cap !

    1. Te informezi apoi faci ce ti se spune! /s

      good point!

      nu uita ca mesajul vine de la un militar - e in mediul unde ordinul nu se discuta , se executa.  

      Simti in aer izul de regim militarist de cand a aparut periculosul virus al gripei la plamani cu mortalitate de sub 2% ?  

      Pericolul pentru noi nu vine de la virus... ci de la reactia politica fata de virus.  

      Dictatura se numeste.

    M-am informat dle Ciuca si NU MA VACCINEZ. Consider ca vaccinurile nu sunt suficient de bine testate si mai ingrijorator, cercetatorii sunt in realitate surprinsi de efectele lor. Si efectele bune, titrul anticorpilor este peste asteptari, dar si efecte rele, cercetatorii nu inteleg inca de ce 1: 20 000 de tineri din ISrael au fost internati cu miocardita, de ce 14 militari americani de la Pentagon au fost de asemenea internati cu miocardita.

    Consider ca normele de igiena ale mainilor, fetei, gatului si mucoaselor sunt mult mai sanatoase decat vaccinarea. Spalati-va des si tineti infectia departe. 

    1. Consider că cine gândește ca tine e un tembel cum rar a văzut Pământul ăsta.

      Toate țările din lumea asta au autorizat vaccinul. Sute de agenții medicale naționale recomandă vaccinarea. Majoritatea covârșitoare a specialiștilor din întreaga lume recomandă vaccinarea. Și s-a găsit papă-lapte nimeni-în-drum să ne explice el cum de fapt stau lucrurile. Un dătător cu părerea biochimist de duzină educat pe facebook care e convins de faptul că spălatul gâtului oprește pandemia.

      Respectivul se referea probabil,la spalatul gîtului pe dinăuntru cu palinca de Bihor. Pt.boschetari e bun și tainul lor zilnic de spirt medicinal. Ce vaccinare? Mai bun sportul național,practicat la crîșma lui " badea Pruna". Acolo se "informeaza" pîna cad sub mese. Daca propaganda lansa zvonul ca din hulitul astra zeneca sa facut palinca si "e moca",sa fi vazut ce cozi chilometrice erau de cu noaptea la portile crîsmelor. Parerea mea.

      ca orice postac prost fara idei nu vii cu argumente ci doar cu prostiile pe care le aveti in cap .in loc de argumente , injuraturi . cine va opreste sa nu va bagati 7 vaccinuri in voi ? trebuie sa faceti spume la gura ca nu vor toti sa puna botu la propaganda voastra ? sinteti nici un sfert din populatie care s-a vaccinat , la asta nu va ganditi ? multi au facut-o la ordin !

      2.1 si 2.2 sunt niste impotenti intelectual. Niste ratati, niste penibili.

      Sunt oare suficienti de capabili sa caute pe internet studii care demonstreaza ceea ce spun eu? Ceea ce spune CDC sau WHO? Ma tem ca nu, sunt doar niste parameci. 

       

      Satomura et al. studied healthy adult volunteers fr om 2002 to 03; randomized to receive either water gargles or povidone-iodine gargles or standard care. The incidence and severity of influenza infection were studied. Of the 387 volunteers, 130 developed influenza. The incidence rates were 0.64 (95% confidence interval [CI] 0.41–0.99) and 0.89 (95% CI 0.60–1.33) for povidone-iodine and water group versus control who did not practice gargling. 

       

      Ei bine, sunt multe studii care arata ca nu doar spalatul pe maini de trei ori pe zi, ci spalatul fetei (Gatului, urechilor) ori de cate ori este necesar (vii de afara, vii dintr-un loc mai public, mai aglomerat) si clatitul mucoaselor (nas si gura). S-au facut studii in Japonia intre 2001 si 2012. Si rezultatul citat mai sus spune ca intr-un grup in care s-au clatit mucoasele (si deci s-a spalat si fata), infectia cu influenta a scazut cu 11-40%. Acest rezultat este mai bun decat orice antiviral testat pana acum impotriva Covid. Daca lumea s-ar fi spalat (nu doar de trei ori pe zi, ceea ce este greu pentru multi oameni) cu mare responsabilitate pentru sanatate, atunci nu exista pandemia. Simplu si la obiect, mai nespalatilor vaccinisti. Nu am facut gripa in ultimii 25 de ani, stiu despre ce vorbesc. 

      In pathogenesis of COVID-19, hands play an important role by transporting virus fr om fomites mainly to nose and mouth. fr om mouth and nose virus spreads in the body. Saline wash of the nasal passage, mouth, and throat would probably eliminate or reduce viral load in the body mechanically at least in the initial stage of the pathogenesis [Figures ?[Figures22 and ?and3].3]. This could be similar to hand washing to contain the spread of the infection. Therefore, hypertonic saline gargles and nasal wash may work in preventing the disease and may also be useful in reducing nasopharyngeal viral load to provide symptomatic relief. Further, it may reduce viral shedding and reduce the transmission of the illness. This may break the chain of infection. COVID 19 disease is mild in eighty percent of patients and resolves spontaneously. Therefore, nasopharyngeal wash may be useful especially in subgroup of the population at high risk such as subjects with comorbid conditions and above 60 years of age. 

      LMAO

      Crezi ca prostanacii aia doi inteleg engleza? Sunt exemple pentru ce inseamna analfabetismul functional. 

      Domnule tu nu realizezi cât de prost ești? CDC și WHO recomandă puternic vaccinarea.

      Ei nu afirmă că spălatul pe mâini constituie un substituent pentru vaccinare așa cum spui tu.  

      Purtatul măștii și spălatul te protejează parțial. Dar nu te scapă dacă intri în contact cu virusul. Spălatul nu oprește pandemia. De aceea se vaccinează. De aceea toate țările de pe lumea asta vaccinează. 

      Măi omule, ești prost rău de tot. La genul grav. Asta în sine nu e o problemă. Problema e că încerci să faci pe deșteptul citând niște articole pe care nu le înțelegi.  

      Omule, tu chiar nu iei in serios sfaturile pe care ti le dau, anume ca esti analfabet functional.

      Tu citesti ceea ce scrii? Uite aici: "Purtatul măștii și spălatul te protejează parțial. Dar nu te scapă dacă intri în contact cu virusul" 

      Cum te protejeaza partial ca scrii ca daca ai intrat in contact, nu mai ai nicio scapare. Pai atunci de ce ma mai spal daca nu am intrat in contact? Ma spal de praf? 

      Tu scrii ca un prost, nu intelegi nimic din ceea ce se discuta aici. 

       

      Iti repet. Te speli pentru a inlatura CONTACTUL cu virusul. De aia te speli, nu pentru a avea tenul luminos. A inlatura si a reduce incarcatura virala. De aia te speli, mai prostule. 

      Studiile, si sunt multe, arata ca igiena mainilor, fetei si a mucoaselor reduce infectiile cu pana la 40%. Tu esti chiar prost? Sau te prefaci? Igiena ar fi prevenit orice pandemie. Punct.

      Si da, CDC si WHO permanent au militat pentru igiena, doar ca este greu de convins lumea sa se spele. Asta este tot. Nici nu nu te speli, preferi sa te vaccinezi cu niste terapii genetice. Mult succes. Mai bine gandesti inainte sa scrii. Te du dara si mai ia o portie de vaccin pentru ca apa si sapunul isi sunt inamici. 

      Hmm, cred ca stiu cine a postat 2.6. Il cheama Adrian Manciu si a fost purtatorul de cuvant, secretar de stat in guvernul liberal. Manciu, cel fara diploma, un incompetent care intr-un interviu televizat a afirmat ca "oamenii intra in contact cu virusul" si "contacteaza virusul".

       

      Acel interviu a dus la parodii facute de Marius Tuca in Show-ul lui. Adrian Manciu este un nepriceput, un necunoscator total al chestiunilor medicale. El, Manciu, "contacteaza virus". 

       

      Cine se mai exprima asa, cu "contactarea virusului". Pai securistii de la STS. Iata un comunicat oficial: 

      "Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! 

      În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112." 

       

      Cine se mai exprima asa? Securistii din Grupul de Comunicare Strategica (deci tot Manciu, papagalul fara diploma). 

      "Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus)." 

       

      Iata deci cine ne invata pe noi ce spune OMS, WHO, CDC si ce spun cercetatorii de pe planeta. Adrian Manciu, cel fara diploma, un papagal incompetent care nu intelege nimic din ceea ce se intampla. 

      Ca sa fim bine intelesi, oamenii CONTRACTEAZA un virus. Doar Adrian Manciu si securistii de la STS contacteaza virusuri. Fie 2.6 este chiar Manciu in persoana, fie este un om fara studii, un papagal incompetent, incapabil sa faca niste studii avansate. O clona a lui Adrian Manciu. 

      iti pierzi timpul , omuletul este convins ca aceasta taxa de smecher pentru big pharma , asta este acest vaccin facut la repezeala , ii va folosi si nu va mai stranuta asa des . au murit 200 de oameni cu diagnostic principal covid , adica mai putini decat cei inecati cu sarmale la Craciun , cam asta nu intelege omuletul !

    informare in urma verificarii datelor bolnavilor confirmati in Israel in prima jumatate a lunii Mai 2021 (versus aceeasi perioada din 2020) - scriu asta aici, acest articol fiind cel mai nou articol tangent subiectului (in trecut am mai avut discutii legat de ciudatele cazuri unde se vaccineaza in draci dar totusi ... CRESC CAZURILE! ca si cum vaccinul nu ar lupta cu virusul ci L-AR AJUTA!) :

    Israel:  

    intervalul 1-19 mai 2020 : 713 cazuri  

    intervalul 1-19 mai 2021: 740 cazuri  

    Sursa info: ministerul sanatatii -Israel (cautati pe google, nu pot sa pun link aici ca nu apare comentariul).  

    Concluzia:  

    ceva pute aici si nu e shaorma mea cu de toate! :)  

    Vaccinati-va oitelor, continuati sa raspanditi boala in loc sa iesiti la soare si sa mergeti la mare si sa mancati sanatos ca sa dispara virusul ! 

    alte exemple de mari vaccinati : Taiwan, Seychelles, India, ...acum Israel! :) 

    Vaccinatii reitereaza ciclul virusului prin vaccinare si astfel reintram in lockdown in septembrie 2021 !

    Cand ma gandesc ca Bucuresti si Cluj sunt pe primele lorcuri la vaccinare... imi dau seama ca aceste orase vor fi si pe primele locuri la cazuri in 3-4 luni. 

    1. eu m-am informat si am decis : nu ma vaccinez

      am informatii si pentru domnul Ciuca - sa se informeze si el si sa decida sa nu mai impinga lumea la moarte.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb