NICUŞOR DAN:  "Orice zi în plus cu Gabriela Firea la conducerea Capitalei este o zi pierdută pentru cetăţeni"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2020

Nicuşor Dan a declarat pentru Ziarul BURSA: "Dacă s-ar fi păstrat calendarul discutat iniţial, astăzi (n.r. - ieri) ar fi trebuit să începem strângerea de semnături. Este posibil ca această amânare a alegerilor locale să distorsioneze percepţiile cetăţenilor cu privire la politica locală, la nerealizările actualei conduceri a administraţiei publice locale a Capitalei, dar sperăm să avem timpul necesar pentru a interveni şi a reaminti alegătorilor neajunsurile cu care s-au confruntat în ultimii patru ani".

Nicuşor Dan a declarat pentru Ziarul BURSA: "Dacă s-ar fi păstrat calendarul discutat iniţial, astăzi (n.r. - ieri) ar fi trebuit să începem strângerea de semnături. Este posibil ca această amânare a alegerilor locale să distorsioneze percepţiile cetăţenilor cu privire la politica locală, la nerealizările actualei conduceri a administraţiei publice locale a Capitalei, dar sperăm să avem timpul necesar pentru a interveni şi a reaminti alegătorilor neajunsurile cu care s-au confruntat în ultimii patru ani".

Amânarea alegerilor locale de către Guvern, în urma stării de urgenţă instaurată de pandemia Covid-19, şi prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali până cel mult la 31 decembrie 2020, pare a fi o decizie în detrimentul competitorilor primarilor în funcţie. Dacă aceştia din urmă vor gestiona bine criza actuală, cetăţenii le-ar putea trece cu vederea nerealizările din timpul mandatului şi le-ar putea acorda votul pentru un nou mandat în fruntea localităţilor.

Din acest punct de vedere, situaţia începe să devină neclară şi în Capitală. Dacă pentru funcţia de primar al municipiului Bucureşti, în urmă cu două luni, odată cu anunţarea de către opoziţiile unite a candidaturii independentului Nicuşor Dan pentru funcţia de primar general al Capitalei, şansele Gabrielei Firea de a-şi reînnoi mandatul erau vizibil în scădere, în acest moment, odată cu amânarea alegerilor locale, edilul în funcţie are timp să redreseze situaţia electorală.

În legătură cu decizia luată de Guvern, la iniţiativa Autorităţii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Nicuşor Dan susţine că aceasta este corectă, că mai presus de orice trebuie să se afle sănătatea cetăţenilor şi că măsura respectivă a fost luată şi de alte state europene.

Nicuşor Dan a declarat pentru Ziarul BURSA: "Dacă s-ar fi păstrat calendarul discutat iniţial, astăzi (n.r. - ieri) ar fi trebuit să începem strângerea de semnături. Este posibil ca această amânare a alegerilor locale să distorsioneze percepţiile cetăţenilor cu privire la politica locală, la nerealizările actualei conduceri a administraţiei publice locale a Capitalei, dar sperăm să avem timpul necesar pentru a interveni şi a reaminti alegătorilor neajunsurile cu care s-au confruntat în ultimii patru ani. Este clar că orice zi în plus cu Gabriela Firea la conducerea Capitalei este o zi pierdută pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi pentru oraş".

El a precizat că, din fericire pentru bucureşteni, Gabriela Firea nu mai poate cheltui aşa cum doreşte sume din bugetul Primăriei Capitalei, deoarece "a ajuns la fundul sacului şi are în acest moment mişcări obligatorii".

Nicuşor Dan a arătat: "Gabriela Firea a făcut o nouă datorie către Elcen, de 300 milioane lei, pe care compania municipală Termoenergetica va fi obligată să o achite ca să nu aibă conturile poprite. Societatea de Transport Bucureşti a acumulat şi ea datorii, care nu mai au cum să fie plătite în acest moment, în care toate resursele financiare trebuie concentrate pe lupta împotriva Covid-19".

Referitor la actuala situaţie din sănătate şi la înmulţirea numărului de cazuri de cadre medicale şi pacienţi din cele 19 spitale din Capitală care sunt testaţi pozitiv cu Covid-19, Nicuşor Dan susţine că testele propuse de Gabriela Firea ar trebui făcute în altă prioritate. Dan ne-a spus că ar trebui ca, din cele peste 10.000 de teste pe care Municipalitatea vrea să le facă în Bucureşti, cele mai multe să fie realizate prioritar pentru toate cadrele medicale şi pacienţii din unităţile respective de sănătate şi, dacă vor mai râmâne teste, abia atunci să fie testaţi şi alţi cetăţeni ai Capitalei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Primaria (mai ales cea generala) si oamenii ei muncesc. Non-stop, din greu, cu abnegatie, vitejie chiar, as putea spune.

    Am vazut eu cu ochii mei, chiar azi, venind spre munca pe drumul obisnuit, pe Soseaua Cotroceni la deal, spre Piata Leul. Cum la stopul din deal se sta intre cinci si 20 de minute, indiferent de trafic, am avut timp sa admir cum roboteau de zor niste domni cu tarnacoape si lopeti, sapau niste santuri in lungul spatiului verde care desparte sensurile de mers. 

    Povestea are un talc si e emblematica pentru nesimtirea fara margini si jaful la care s-au dedat administratiile pesediste ale orasului in ultimii ani. 

    Soseaua Cotroceni a fost supusa toata iarna (sezonul ideal pentru astfel de lucrari, dupa cum bine se stie) unor ample si complet inutile lucrari de, sa-i zicem, infrumusetare. Au fost schimbate, cum altfel, toate bordurile; au fost montate cateva sute de asa-zisi bolarzi din granit masiv (intr-o zona in care nimeni nu parca niciodata, pentru ca e o zona de tranzit, nici rezidentiala, nici comerciala, nici de birouri), au fost taiati arbori si arbusti perfect sanatosi si inlocuiti cu altii, care apoi au fost temeinic betonati la radacina; au adus instalatii de irigatie (care acum uda atat plantele, cat si masinile care stau la stop), o instalatie de iluminat decorativ pe centrul acelui spatiu verde, pamant proaspat, gazon nou, ce mai tot tacamul. 

    Ieri dimineata, MA JUR, toata treaba era terminata, incheierea fiind facuta cu montarea acelor stalpisori de iluminare de care vorbeam. 

    Azi la 8am deja distrusesera o buna portiune din bunatatea de gazon - probabil Dorel uitase sa faca legaturile la acea instalatie de iluminat, sau mai stiu eu ce alt motiv aveau. 

    Asta a fost vreme de aproape patru ani administratia pesedista a d-nei Firea - prostie crasa, nesimtire fara margini si hotie.

    Amin. 

    1. Te-au scos securistii la "produs"? Stii sa citesti? Ia vezi ce au facut primarii PNDL in 16 ani si presedintii PNDL in 20 ani:

      Crin Halaicu: februarie 1992 - iunie 1996; 

      Victor Ciorbea: iunie 1996 - martie 1998; 

      Viorel Lis: noiembrie 1998 - iunie 2000; primar interimar: ianuarie 1997 - noiembrie 1998; 

      Traian Băsescu: iunie 2000 - iunie 2004; iunie - decembrie 2004; 

      Răzvan Murgeanu (23 dec. 2004 - apr. 2005; primar interimar); 

      Adriean Vieanu (aprilie 2005 - iunie 2008); 

      Constantinescu 1996-2000 

      Basescu 2005 - 2015 

      Iohanis 2016- prezent 

      Praful si pulberea de acum din Bucuresti lor li se datoreaza 

      Si cum as putea eu sa evit pierderea acestei (acestor ) zile ? Sa-i dau in cap lui Firea , sa-i trimit o scrisoare virusata ?! Fraza comisa de Nicusor Dan nu probeaza logica pe care o astepti de la un matematician ci doar veninul clasic al politicianului roman ,ea ,fraza , nu are sens decat daca e citita in cheie instigatoare . Sper ca e doar o lejeritate regretabila in exprimare .

    Orice clipă în plus cu sinecuristul diplomat Dan Barna (om slab) la conducerea USR înseamnă un votant mai puțin la USR si unul în plus la PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb