Noi disponibilizări, de 1.300 de salariaţi, la "Electrica Serv"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 ianuarie 2011

Noi disponibilizări, de 1.300 de salariaţi, la "Electrica Serv"

Compania a intrat în a doua etapă de restructurare

Compania "Electrica Serv", controlată în proporţie de 100% de "Electrica" SA, a intrat în a doua etapă de restructurare. Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei sindicale "Univers", ne-a declarat: "În prima etapă de restructurare, numărul angajaţilor a fost redus cu circa 1.700. Acum, în a doua etapă, vor fi restructuraţi circa 1.300 de anagajaţi. Cu cei rămaşi, societatea se va descurca mult mai bine din cauza costurilor reduse şi va putea să contracteze mai multe lucrări de la filialele Electrica. Şi această a doua restructurare se va face de către administratorii companiei în colaborare cu sindicatele".

Domnia sa ne-a precizat că res-tructurarea "Electrica Serv" a parcurs paşi deosebit de importanţi în eficientizare prin procesul de divizare Hotărârea Guvernului privind reorganizarea "Electrica Serv" a fost publicată în Monitorul Oficial în a doua parte a anului trecut. Astfel, vor fi înfiinţate societăţile "Servicii Energetice Banat", "Servicii Energetice Dobrogea", "Servicii Energetice Moldova", "Servicii Energetice Oltenia" şi "Servicii Energetice Muntenia". "Electrica Serv" SA îşi continuă existenţa ca filială "Electrica" SA.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Univers, compania este acum în plin proces de divizare. Noile organigrame mult mai flexibile şi restructurarea personalului neproductiv va permite "Electrica Serv" să aibă costuri mult mai mici şi să contracteze mai uşor lucrările.

După privatizarea filialelor "Electrica" din Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Muntenia Sud, "Electrica Serv" a pierdut o serie de lucrări, ca urmare a strategiei companiilor private de reducere a costurilor de mentenanţă. Din acest motiv, "Electrica Serv" a înregistrat pierderi în ultimii ani.

Potrivit lui Adolf Mureşan, ţinta finală a res-tructurării este privatizarea celor cinci societăţi rezultate în urma divizării şi integrarea "Electrica Serv" (care după divizare va acoperi doar zonele filialelor "Electrica" neprivatizate) în societăţile de distribuţie a electricităţii deţinute de stat. Această integrare va reduce cu o treime costurile cu reparaţiile, mentenanţa şi intervenţiile pentru remedierea avariilor, mai afirmă domnul Mureşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb