NOUL MINISTRU AL MUNCII ACUZĂ: "Sunt nenumărate probleme în infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale"

I.V.
Politică / 7 noiembrie 2019

 Violeta Alexandru

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune, la trei zile de la numirea în funcţie, că a constatat "nenumărate probleme" la "tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale şi de pensii în acest minister".

"Sunt îngrijorată de faptul că infrastructura, softurile Ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, pentru salarii, tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale şi de pensii în acest minister are nenumărate probleme: la ANOFM, de exemplu, există două aplicaţii pentru care s-au plătit milioane de euro în ultimii ani, prima soluţie este în cercetare la organele de specialitate ale statului român cu serioase suspiciuni, a doua aplicaţie este cu mult mai slabă decât prima şi nu oferă toate facilităţile pentru a avea o privire corectă asupra sistemului de cursuri şi pregătire profesională. La Casa de Pensii informaţiile sunt şi ele precare. Calculul şi modul de lucru s-a oprit undeva la anii 1960. Sunt într-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne", a afirmat, joi, noul ministru al Muncii, la preluarea oficială a mandatului.

Ea a acuzat "greul acces la informaţii" şi s-a declarat îngrijorată de situaţia logistică a structurilor care se află în subordinea ministerului.

Violeta Alexandru a dat asigurări că legislaţia în domeniul muncii va fi respectată.

În ceea ce priveşte salariul minim, Alexandru a anunţat că s-a format un grup de lucru care să discute acest aspect şi că este nevoie de o "analiză financiară de impact riguros făcută".

"Am declanşat un calendar de consultări, iau în calcul orice propunere pentru că vine de la oameni care lucrează direct în domeniu. Calendarul orientativ este cu un prim punct de vedere până la sfârşitul anului, rămâne să mă consult cu colegul de la Finanţe, dânsul pe partea financiară trebuie să facă analizele de specialitate. Este un proces care se derulează în echipă cu Ministerul de Finanţe, ne-am propus un orizont de timp de o lună, două pentru o primă variantă pe care să o supunem dezbaterii publice. (...) Ceea ce este în vigoare în acest moment vom respecta şi vom aplica fără niciun fel de comentariu şi discuţie", a explicat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a dat asigurări că, în ceea ce priveşte creşterea punctului de pensie anul viitor, aceasta va avea loc aşa cum prevede legea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb