NU ADUC DOUĂ MANDATE CÂT ADUCE CEASUL "Dealurile Moldovei" îl trimit un an la puşcărie pe SOV

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2012

"Dealurile Moldovei" îl trimit un an la puşcărie pe SOV

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat ieri la un an de închisoare cu executare pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă, decizia fiind definitivă. Pentru fostul patron al Realitatea TV aceasta nu este cea mai mare problemă, în cazul său existând şi alte dosare penale aflate pe rol, în care este posibil să primească alte condamnări, mult mai mari.

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns pe Sebastian Ghiţă să le ofere 150.000 de euro ori să accepte ruperea unui contract cu scopul obţinerii, în folosul lor, de beneficii materiale. Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro.

Prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii. Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

Imediat după aflarea deciziei, Sorin Ovidiu Vîntu a intervenit în direct la TV, anunţând că va da în judecată mai multe persoane, printre acestea aflându-se preşedintele Traian Băsescu, dar şi pe procurorul general Laura Codruţa Kovesi: "E o bătaie de joc la adresa actului de justiţie. S-a legiferat tentativa de furt a lui Sebastian Ghiţă, cu complicitatea procurorului general Laura Kovesi şi sub patronajul lui Traian Băsescu. După ce voi executa pedeapsa le voi urmări în justiţie pe toate aceste canalii: pe Laura Kovesi, pe Traian Băsescu. Am dovezi directe împotriva lui Traian Băsescu".

La ultima înfăţişare în acest dosar, Sebastian Ghiţă a declarat la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în procesul de şantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, că s-a simţit ameninţat de omul de afaceri şi că acesta i-a cerut 200.000 de euro pe lună spunând că altfel îl va decredibiliza în mediul de afaceri: "Sorin Ovidiu Vîntu mi-a spus personal că trebuie să-i plătesc 200.000 de euro pe lună, că altfel rupe contractul (de manageriat al postului Realitatea TV - n.r.), că mă va decredibiliza în mediul de afaceri, că voi pierde bani, că mă va da afară. Întrucât situaţia se degrada continuu, m-am hotărât să fac o plângere la Parchet". Cu acelaşi prilej, Sebastian Ghiţă a relatat instanţei că a acceptat o întâlnire cu Sorin Ovidiu Vîntu la o benzinărie de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, unde a avut loc discuţia în care omul de afaceri făcea referire la faptul că a ucis rakeţi pe dealurile Moldovei: "Bă, eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul ca să împuşc rakeţii de pe teritoriul României. Şi că am împuşcat sute, nu zeci, sute. Şi când spun împuşcat mă refer la propriu. Eu vorbesc clar, nu mi-e teamă că ai ceva pe tine. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova".

Sebastian Ghiţă a înaintat, în aprilie 2011, Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. La vremea respectivă, membrii CA al Asesoft anunţau că au înţeles că au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice etc.). Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată în 23 mai 2011, în stare de arest, pentru şantaj. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 29 aprilie 2011 şi eliberaţi în 16 iunie 2011 de o instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 3 februarie anul curent, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la şase luni de închisoare cu executare şi a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Recursul nu a reprezentat cartea câştigătoare pentru SOV, în cazul lui Ion Ilie Cezar lucrurile rămânând nes­chimbate.

Cum necazurile vin mai mereu încolonate, Sorin Ovidiu Vîntu a fost reclamat la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti pe motiv că ar fi comandat un atac asupra casei omului de afaceri Maricel Păcuraru, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Reclamaţia a fost depusă de soţia lui Păcuraru, Daniela Ionescu, au precizat sursele citate. Ionescu susţine că, în timpul unei nopţi, o persoană necunoscută, despre care reclamanta bănuieşte că ar fi din anturajul lui Vîntu, a aruncat o sticlă incendiară pe una dintre ferestrele casei. Bănuiala Danielei Ionescu se bazează pe faptul că atacul s-a produs la o zi după ce Păcuraru ar fi făcut o plângere împotriva aceluiaşi Vîntu, sub acuzaţia de spălare de bani. În acest caz a fost deschis un dosar de urmărire penală, iar anchetatorii caută să-l identifice pe atacator.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Şi că am împuşcat sute, nu zeci, sute. Şi când spun împuşcat mă refer la propriu". ... spune unul din scaunul cu rotile.

    Justitia ar putea sa aiba mai mult umor. 

    1. sI ce daca a impuscat sute din scaunul cu rotitze, puteau fi ratzele in vreun joculetz. prea fricos si ghita asta , s-a dus repede cu pîra la militie. sau aflase ca lui vantu ii plac si cefele de ghita la gratar !?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb