Numărul abonamentelor la servicii de Internet s-a dublat pe parcursul unui singur an

Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 august 2004

Numărul abonamentelor la servicii de Internet s-a dublat pe parcursul unui singur an, de la 475.000 în 2002 la 906.430 anul trecut, potrivit studiilor de piaţă realizate în perioada ianuarie-martie 2004 de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) în rîndul utilizatorilor finali. Potrivit ANRC, în 81,4% dintre gospodăriile cu acces la Internet se foloseşte o conexiune dial-up (linie telefonica fixă - 74,3%) şi în 20,7% sunt utilizate conexiunile dedicate, în principal prin cablu TV (16,1%).

Studiul ANRC relevă faptul că interesul pentru achiziţionarea unei conexiuni dedicate la Internet este mare, în 37% printre gospodării exprimîndu-se intenţia (categorică sau probabilă) să achiziţioneze o astfel de conexiune în următoarele 12 luni. Majoritatea utilizatorilor de dial-up (71%) cheltuiesc lunar 15 dolari sau mai puţin pentru accesul la Internet (inclusiv serviciul de telefonie), în timp ce 66,1% dintre utilizatorii de conexiuni dedicate cheltuiesc între 5 şi 25 dolari pentru conexiunea la Internet.

Preţul şi tariful abonamentului par a fi cele mai importante atribute pentru un furnizor de servicii Internet, alte atribute importante pentru un furnizor de conexiuni dial-up fiind calitatea constantă a serviciilor, disponibilitatea reţelei (nu e ocupată la conexiune), viteza de transfer a datelor şi calitatea suportului tehnic. În cazul furnizorilor de conexiuni dedicate, viteza de transfer a datelor este unul dintre cele mai importante facilităţi oferite.

La nivel de companii, 59,2% au declarat că folosesc Internetul ca modalitate de comunicare în afaceri, pentru următoarele 12 luni folosirea Internetului înregistrînd un trend ascendent pentru aproximativ trei sferturi din companiile ţintă (72,8%). Potrivit studiului, 23,8% dintre companii au afirmat că această creştere va fi de cel puţin 50%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb