NVIDIA - creştere de 37% a venitului pe primul trimestru al anului fiscal 2009

Monica Magureanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 mai 2008

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq: NVDA), a înregistrat, pentru primul trimestru al anului fiscal 2009 (încheiat în data de 27 aprilie 2008), o creştere cu 37% a venitului ($1.15 miliarde, faţă de $844.3 milioane în anul fiscal 2008), conform comunicatului de presă remis redacţiei. Profitul calculat în concordanţă cu principiile de contabilitate general acceptate în Statele Unite ale Americii (GAAP) pentru primul trimestru al anului fiscal 2009 a crescut cu 34% faţă de anul trecut, ajungând la $176.8 milioane sau $0.30 per acţiune (diluted share).

Venitul net Non-GAAP pentru primul trimestru al anului fiscal 2009, excluzând compensaţiile de stoc şi impactul taxelor asociate, a fost de $211.8 milioane sau $0.36 per acţiune (diluted share).

Jen-Hsun Huang, preşedinte şi CEO la NVIDIA, declară: "Creşterea unităţilor de procesare grafică continuă să domine piaţa de PC-uri. Am livrat cu peste 42% mai multe unităţi de procesare grafică comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultând cel mai bun trimestru al nostru de până acum. Aceasta este era procesării vizuale. Cu câteva sute de milioane de unităţi de procesare grafică GeForce pe piaţă,dezvoltatorii pot crea în siguranţă aplicaţii cu o grafică impresionantă. Aplicaţii deosebite cu o grafică excelentă apar pe Web în mod constant, făcând ca adoptarea unităţilor de procesare grafică să fie şi mai rapidă. Ne aşteptăm ca acest feedback pozitiv să susţină creşterea noastră."

Elementele cheie ale primului trimestru al anului fiscal 2009 au fost: venitul a crescut cu 37% faţă de anul trecut; venitul net GAAP a crescut cu 34% faţă de anul trecut; lansarea mai multor produse de top

Măsurători Non-GAAP

Măsurătorile non-GAAP includ profitul brut non-GAAP, venitul net non-GAAP şi profitul per acţiune (diluted share) non-GAAP. ( non-GAAP diluted net income per share). "Pentru ca investitorii noştri să poată compara mai bine rezultatele curente cu acelea din perioadele precedente, am prezentat o îmbinare a măsurătorilor financiare GAAP şi non-GAAP. Aceste reconcilieri ajustează măsurătorile financiare GAAP pentru a exclude compensaţiile de stoc şi impactul taxelor asociate, acolo unde se aplică. Noi considerăm că prezentarea măsurătorilor financiare non-GAAP îmbunătăţeşte înţelegerea per ansamblu a performanţei noastre financiare. Prezentarea măsurătorilor noastre financiare non-GAAP nu trebuie să fie luată în calcul separat sau ca substitut al rezultatelor financiare prezentate în concordanţă cu măsurătorile GAAP, iar măsurătorile noastre non-GAAP pot să difere de acelea ale altor companii.", se precizează în comunicat.

Despre NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb