OCDE: Şomajul va continua să crească în 2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 septembrie 2009

Rata medie a şomajului din ţările membre OCDE a atins, în iunie, cel mai mare nivel de după cel de-al doilea Război Mondial: 8,5%. Înainte de criză, OCDE estima o rată medie a şomajului de 6% pentru această zonă, în 2009.

Rata medie a şomajului din ţările membre OCDE a atins, în iunie, cel mai mare nivel de după cel de-al doilea Război Mondial: 8,5%. Înainte de criză, OCDE estima o rată medie a şomajului de 6% pentru această zonă, în 2009.

Punctul culminant al recesiunii nu a fost atins, încă, pe piaţa muncii din unele state

Criza economică a generat creşterea numărului şomerilor cu 15 milioane de persoane în ţările industrializate, în ultimele 20 de luni, iar şomajul va continua să sporescă în 2010, avertizează Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit unui raport publicat ieri, punctul culminant al recesiunii în ceea ce piveşte piaţa muncii nu a fost încă atins, în special în Germania, Franţa şi Italia.

În opinia specialiştilor OCDE, "dacă cea mai mare parte a creşterii estimate a şomajului a avut deja loc la mijlocul lui 2009 în Spania, Statele Unite, Iranda şi Japonia, aceas-ta urmează să vină abia de acum în ţări precum Germania, Franţa şi Italia".

Previziunile sumbre publicate în martie, care indică un nivel mediu al şomajului neatins până acum în zona euro, de 10% la finalul lui 2010, au fost menţinute de OCDE, în ciuda speranţelor de redresare a activităţii.

John Martin, directorul departamentului de Resurse Umane din cadrul OCDE, a declarat: "În momentul redactării acestor estimări, au apărut din ce în ce mai mulţi indici care arătau că punctul critic al crizei a fost depăşit şi că urmează cu siguranţă o revenire. Însă în ceea ce priveşte piaţa muncii, perspectivele sunt mai puţin bune şi orice proces de revenire va fi mult mai lung decât în cazul producţiei".

În mai puţin de trei ani, între finele lui 2007 şi sfârşitul lui 2010, numărul şomerilor poate înregistra o creştere cu peste 25 de milioane de persoane, la 57 de milioane, anticipează OCDE.

Conform OCDE, unul dintre principalele riscuri este ca o mare parte din această creştere a şomajului să se transforme într-o criză socială, care să genereze un sistem degradat de sănătate, o scădere a nivelului de trai, creşterea delincvenţei şi a criminalităţii, respectiv reducerea potenţialului de expansiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb