Ofertă ridicată de ouă în perioada sărbătorilor de Paşte

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 22 aprilie 2005

Românii vor avea din belşug ouă de Paşte, oferta din acest an fiind extrem de ridicată, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van. "Anul acesta, preţul ouălor, la poarta fermei, este mai scăzut cu circa 600-700 lei decît anul trecut datorită ofertei mari din piaţă", a spus Van, subliniind că nu există pericolul să asistăm în pragul Paştelui la majorari de preţuri, cel puţin din partea producătorilor.

În prezent, un ou se vinde la poarta fermei cu 1.650 lei, fără TVA. Preşedintele UCPR a precizat că, de regulă, în această perioadă piaţa este acoperită şi de oferta de ouă venită din partea ţăranilor.

Producţia de ouă realizată în luna aprilie în unităţile membre UCPR se ridică la circa 110-120 milioane de ouă, fiind comparabilă cu producţia dintr-o lună de iarnă - circa 120-130 milioane ouă. Într-o lună de vară - producţia ajunge la circa 80-90 milioane ouă, deoarece necesarul este acoperit şi din oferta venită din partea ţăranilor.

Potrivit datelor furnizate de Mi-nisterul Agriculturii, citate de Rompres, în primele trei luni ale anului producţia totală de ouă consum a fost de 1,47 miliarde bucăţi, comparativ cu 1,45 miliarde la 31 martie 2004.

Stocul de ouă de consum la data de 31 martie 2005 era de 10,24 milioane bucăţi. Acest stoc este preluat de la societăţile avicole organizate care livrea-ză ouă de consum pentru populaţia urbană. În perioada men-ţionată, s-au livrat la fondul pie-ţei 95 milioane bucăţi ouă de la societăţile avicole organizate, comparativ cu 139 milioane bucăţi în aceeaşi perioadă din 2004.

În ceea ce priveşte consumul de carne de miel, pentru perioada sărbătorilor de Paşti din acest an se preconizează sacrificări de 2 - 2,5 milioane capete miei şi iezi, potrivit datelor MAPDR.

"Pentru că în anul acesta săr-bătorile Pascale vor avea loc la începutul lunii mai, va fi asigurat pe deplin necesarul de miei", au declarat oficialii MAPDR.

Astfel, efectivele obţinute au fost de circa 570.000 miei în luna ianuarie, de 2,9- 3 milioane miei în luna februarie, iar vîrful efectivului de miei se obţine în perioada aprilie - mai, de circa 6,5 - 6,7 milioane miei.

Estimativ, greutăţile de sacrificare în viu vor fi de 15-30 kg, obţinîndu-se carcase de 8 -12 kg.

În ceea ce priveşte preţurile de vînzare pe piaţă, oficialii MAPDR estimează că preţurile sunt condiţionate de perioada de timp rămasă pînă la Paşte. În acest sens, se apreciază un preţ de 65.000-90.000 lei/kg în viu, respectiv 135.000-155.000 lei/kg carcasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb