Poliţiei îi este greu să se lupte cu grupările de crimă organizată din întreaga lume, care au câştiguri de 870 de miliarde de dolari pe an din traficul de droguri şi de fiinţe umane şi criminalitatea cibernetică, a declarat Iuri Fedotov, directorul Biroului Naţiunilor Unite de luptă împotriva drogurilor şi a criminalităţii (UNODC), transmite AFP.
"Este o sumă enormă de bani", a subliniat el pentru AFP.
"Organizaţiile criminale sunt mai bine finanţate decât oricare autorităţi publice. Acest lucru este clar, mai ales dacă bugetele limitate ale multor instituţii de aplicare a legii sunt comparate cu cantitatea imensă de venituri ilicite", a mai declarat Iuri Fedotov.
1. Sistemul bancar poate combate criminalitatea.
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 25.07.2013, 11:13)
Daca justitia si sistemul bancar isi dau mana, atunci jumatate din acesti bani ar reveni in buzunarele guvernelor. Dar oare sistemul bancar vrea asta? Pai ii scade lichiditatea, comisioanle si profitul. Dar oare justitia vrea asta? Asemenea, ii scade lichiditatea, comisioanele si importanta sociala in cadrul comunitatii criminalitatii respective. Plus ca astfel, este atinsa si comunitatea politiei corupte si politicienilor corupti. Deci, lupta se tine cu mai multi dusmani ascunsi, fiecare fiind la fel de important precum criminalul de baza. De fapt, criminalitatea ar trebui definita prin toate componentele sale, mentionate mai inainte. Numai tarile nordice au reusit sa combata acest sistem de criminalitate sistemica. Cat mai pot si ele...