OMER TETIK, BANCA TRANSILVANIA: "În toate ţările emergente, privatizarea a fost impulsul principal al economiei"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 noiembrie 2020

Omar TetikSursa foto: Facebook

Omar TetikSursa foto: Facebook

În toate ţările emergente, de la Polonia până la Turcia, privatizarea a fost impulsul principal al economiei, a spus Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania (TLV), în cadrul conferinţei online "Viaţa unei companii listate; Povestea din spatele graficelor", organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), subliniind că, sunt necesare eforturi pentru a se lista cât mai multe companii atât din mediul privat dar şi de stat.

CEO-ul instituţiei de credit din Cluj a spus: "Listarea la bursă aduce unei companii vizibilitate şi reputaţie. Oferă acces la lichiditate, la capital, în momente cruciale când, antreprenorii sau alte entităţi din sectorul financiar nu pot susţine activitatea (n.r. companiei), în special la început, sau când trebuie făcuţi paşi mai mari decât dimensiunea business-ului firmei".

În opinia sa, antreprenorii au nevoie de o educaţie financiară mai profundă, iar statul trebuie încurajat pentru a lista mai multe companii.

"Cei care investesc în acţiuni ale unei firme din România citesc întâi datele despre ţară, despre situaţia economică, politică, despre legislaţie şi normele pieţei de capital. Astfel că, pentru a avea mai multe companii listate, administraţia centrală are un rol foarte important", a punctat Omer Tetik.

Dar listarea este doar un prim pas, a spus directorul Băncii Transilvania, subliniind că ulterior, pentru ca emitentul să aibă o lichiditate bună în piaţă, sunt necesare activităţi de relaţionare cu investitorii, promovare etc.

"Un fond de investiţii nu vrea să vină în România să investească doar în Banca Transilvania, Electrica sau Alro în România, ci vrea să aibă un portofoliu", a punctat Omer Tetik, subliniind că este nevoie ca şi companii private să se listeze la bursă.

Printre emitenţii pe care directorul Băncii Transilvania şi-ar dori să-i vadă la Bursa de Valori Bucureşti se numără Hidroelectrica, Portul Constanţa, Aeroporturi Bucureşti, UiPath, Dedeman, Bitdefender sau eMAG.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ar fi frumos sa fie frumos ...

    1. DLE DG.SUNT F. INCANTAT DE INTERVIUL DVS ,DEOARECE ESTE AL UNUI SPECIALIST DE FINANIST DE RENUME AL ZONEI EUROPEI DE EST SI BALCANICE. DECE CREDETI CA PRIVATIZAREA IN RO . NU A FOST IMPULSUL ECONOMIEI, CA IN ALTE TARI DIN EUROPA DUPA 1989? DVS. CUNOASTETI F. BINE EC. TURCIEI SI ATI AVUT PRIVILEGIUL DE A CUNOASTE SI RO. DE CE NU FACETI O ANALIZA REALA SI SA NE SPUNETI CHIAR RETRO CAUZELE ESECULUI, SAU POATE NU! EU, CETATEAN ROMAN SI MIC ANTREPRENOR VREAU SOLUTIE DELA PERSOANE COMPETENTE, NU CONSTATARI, CACI EU AM TRAIT ACESTE MOMENTE TIMP DE 30 DE ANI!V-AS FI RECUNOSCATOR DACA PE VIITOR ATI FI CA NOI SI NU UN BANCHER TEORITICIAN CA ALTII. DATI SOLUTII CONCRETE, ACORDATI FACILITATI FIRMELOR, RENUNTATI LA PROFITURILE URIASE OBTINUTE, DACA SUNTETI OM CARE REALIZATI SITUATIA IN CARE NE AFLAM.SUNT CONVINS CA V-A M DERANJAT CU MESAJUL MEU, DAR DACA SUNTETI REALIST SI RESPONSABIL NU SA VA SUPARATI PREA TARE.CU POZITIA DVS IN FRUNTEA UNEI BANCI IN PLINA ASCENSIUNE , DECIZIILE DVS. AU O GREUTATE IN POLITICA BANCILOR DIN RO. SI FINANTELE EUROPENE.AS FI DORIT SA AVETI SEDIUL CENTRAL IN ALTA LOCATIE DECAT TRANSILVANIA, FARA A FACE NICIO DESCRIMINARE SAU ALUZIE, CI DOAR PTR A VA INTALNI MAI DES SI A VA PREZENTA PE VIU PROBLEMELE DE ZI CU ZI ALE FIRMELOR MICI CARE SE ZBAT SA SUPRAVEFUIASCA. DOMNULE, DEOBICEI ,EU, NU CER SCUZE PTR. NU AM DECE, DAR , AM INDRAZNIT SA VA PREZINT SUCCINT PUNCTUL MEU DE VEDERE, UNEI PERSONALITATI FINANCIARE MARCANTE DIN RO., CU SPERANTA CA ISI VA APLECA PTR. O CLIPA ATENTIA SI PUTEREA DECIZIONALA ASUPRA PROBLEMELOR FIRMELOR MICI. DACA DORITI SA MA SANCTIONATI INDEFERENT SUB CE FORMA SI GRAVITATE, MA SUPUN SI ACCEPT DECIZIA DVS.,IAR CAT PRIVESTE IDENTITATEA MEA O PUTETI AFLA F. USOR, AVAND MIJLOACELE LA DISPOZITIA DVS. CU DEOSEBITA STIMA.

    Si in alte tari "nationalizarea" a fost impulsul restrangerii economice!

    Nu privatizarea este impulsul economic, ci trendul productivitatii ascendente ce stimuleaza creditarea si alte foreme de productivitate.

    Aceste fenomene forteaza ciclic la privatizari, cand trendul se schimba piata devine ca pondere nationalizata sub protectia guvernelor pana trece trendul depresiv cat si trendul imbatranit al populatie neproductive din piata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb