OMER TETIK, CEO BANCA TRANSILVANIA: "Suntem prudenţi dar optimişti cu privire la România"

M.G
Bănci-Asigurări / 29 martie 2022

Omar Tetik (Sursa foto: Facebook)

Omar Tetik (Sursa foto: Facebook)

Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania (TLV), spune că este prudent dar optimist cu privire la România.

"Dacă ne uităm la situaţia actuală, România este ţară membră NATO, membră a UE, are potenţial să-şi genereze propria energie şi să vândă energie în Europa, ori că este energie convenţională ori regenerabilă, avem terenuri agricole vaste, aproape jumătate necultivate, avem acces la Marea Neagră, suntem în centrul principalelor rute de transport, deci nu cred că există vreo altă ţară membră UE cu sprijin consistent care ar putea să creeze cu eforturi relativ mici diferenţe foarte mari şi semnificative. Într-adevăr, cifrele macroeconomice s-au înrăutăţit de asemenea, dar ne-aş compara cu multe alte ţări vest-europene: deficitul public este mare, inflaţia este mare, costul real de finanţare al statului este mai mare. Dar datorită competiţiei şi investiţiilor agresive avem cea mai bună reţea de date, avem o populaţie tânără, dar problema României este promovarea. Când muţi pe canalele străine de TV afli cum Polonia primeşte refugiaţi şi ajută în această situaţie. Despre România nu prea există informaţii, România care face foarte mult pentru a oferi sprijin acestor refugiaţi. Pe de altă parte, încercăm să promovăm România dar mii de tineri pleacă din ţară în fiecare an. (...) Credem că ar trebui să fie sectoare de interes: sectorul agricol, de procesare de alimente, de fertilizatori- România are capacitatea să producă fertilizatori pentru sine, dar şi pentru ţările vecine", a spus Tetik în cadrul unei conferinţe pe teme economice organizată de The Economist.

"Credem că România ar trebui de asemenea să investească în sănătate, în educaţie, ca să motivăm tinerii să rămână în România, să muncească aici în propria ţară pentru a adăuga valoare. România poate deveni un hub important pentru dezvoltarea de tehnologii, vedem ce se întâmpla la Cluj. Sectorul IT a devenit o parte importantă din PIB-ul ţării, dar credem de asemenea că suntem norocoşi să vedem două partide politice mari guvernând mai mult sau mai puţin în armonie. Este ceva ce nu s-a mai întâmplat în ultimii ani. Deci cred că sunt mai multe oportunităţi şi aş vrea să transmit că se poate şi ar trebui să investiţi în România", a mai spus Omer Tetik.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. eu sunt pur si simplu optimist :) cu privire la Romania

    grupul de la cluj cu boc alaturi merge bine, zice omul lui ciorcila. eternul si fascinantul cluj, cu penthouse-uri de peste 2 mil. euro mai scumoe decat vilele de lux din caraibe :)

    1. daca fac afaceri legal si isi platesc impozitele este bine, altfel este grav si trebuie sanctionati

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb