Directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, a declarat astăzi că, în numai trei zile, peste 5.000 de clienţi ai Volksbank România au acceptat conversia creditelor contractate în franci elveţieni (CHF).
Potrivit reprezentantului BT, citat de Agerpres, clienţii au programat deja semnarea documentelor.
Reprezentanţii Băncii Transilvania ne-au declarat, ieri, că peste 3.200 de persoane au fost programate de BT pentru primirea documentelor şi analiza ofertei de conversie, în primele două zile de la lansarea planului care va veni în ajutorul clienţilor cu credite în franci elveţieni (CHF) contractate de la Volksbank.
Banca Transilvania a anunţat, acum o lună, că debitorii care s-au împrumutat în CHF de la Volksbank vor beneficia de conversie în lei sau euro, la cursul zilei, cu o reducere de 22,5% la sold, la care "se adaugă comisionul de risc plătit efectiv de clienţi pe tot parcursul derulării creditului". Aproximativ 18.300 de clienţi ai Volksbank România se încadrează în programul de conversie a creditelor acordate în franci elveţieni (CHF) anunţat de Banca Transilvania, după încheierea tranzacţiei de achiziţionare a băncii austriece.
BT a anunţat că, începând din data de 4 mai, clienţii Volksbank România vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la unul dintre sediile VBRO ales de aceştia. Vor avea prioritate clienţii care, "în ciuda greutăţilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au rămas buni platnici", arăta BT.
"Ieri am încheiat a treia zi de programări. Din 18.300 de clienţi, 5.200 au acceptat oferta să se programeze pentru a semna documentele. Iniţial am estimat 500 - 600 de clienţi pe zi, dar sunt deja de trei ori mai mult. Cred că mare parte dintre clienţi vor accepta propunerea", a spus Tetik, potrivit sursei citate.
Oferta băncii pentru clienţii cu credite în franci elveţieni la Volksbank România include returnarea sumelor deja plătite de clienţii cu credite în CHF, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold, reducere de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din CHF, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.
Astfel, valoarea efectivă a reducerii totale diferă în funcţie de situaţia fiecărui client în parte, ţinându-se cont de soldul creditului, de sumele de plată scadente la care se face conversia, de eventuale restanţe şi penalităţi sau de situaţiile particulare în care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank România de către clienţi.
Conversia se va realiza la cursul BNR din data semnării documentaţiei în faţa notarului public.
De asemenea, începând cu data de 8 aprilie a.c., pentru clienţii Volkbank România cu credite în lei şi euro nu se mai calculează şi nici nu se percepe comision de risc/administrare. În plus, după finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în CHF, dar până la sfârşitul anului 2015, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât CHF din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor.
Banca Transilvania a achiziţionat, la finalul anului trecut, 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank şi WGZ Bank.
1. teapa
(mesaj trimis de aurel în data de 07.05.2015, 19:26)
acei clienti in numar de 5200 au acceptat sa vina la negociere, nu ca ar fi si de acord cu oferta. unul dintre ei sunt si eu si nu este o negociere dimpotriva iti pune sula in coaste cu un contract de sclav
1.1. ai fost obligat de banca sa faci credit? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de eu în data de 07.05.2015, 21:14)
In cazul in care cursul scadea drastic ce faceai? Faciai o oferta bancii ca sa ii vi in ajutor?
1.2. Ești un mare prost (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de alin în data de 08.05.2015, 12:03)
Cel de la pot. 1.1 ... ești un cretin care da din gura ca prostul. Sunt convins ca ești agent bancar. Regret ca nu ai și tu un astfel de credit. Probabil eștiunul care a profitat din plin de fraierii de noi.
1.3. banca s-a asigurat (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Adi în data de 09.05.2015, 17:08)
A avut grijă banca să se asigure de acest context prin contract. De exemplu are dreptul să modifice dobânda pentru a nu înregistra pierderi şi a acoperi diferenţa de curs valutar!
1.4. Minciuna (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Geo în data de 13.05.2015, 10:25)
Referitor la articolul de mai jos, clientii Volksbank fac urmatoarea precizare:
- simpla accesare electronica a ofertei nu reprezinta implicit acceptul acesteia.
Mai jos aveti cateva comentarii ale clientilor pe aceasta tema:
- In seara asta am fost sunata de la banca sa ma intrebe cand dorim sa venim sa semnam la notar. Noi nu am anuntat banca, ca suntem de acord cu oferta lor, doar am descarcat de pe site-ul pus de ei la dispozitie, documentele sa le studiem. Domnisoara respectiva mi-a spus ca la ei in sistem aparem ca am acceptat oferta. I-am spus clar ca nu suntem de acord cu oferta in forma aceasta. Mi s-a spus sa merg la banca sa spun lucrul acesta in scris. A mai patit cineva asa ceva?
- Şi eu am accesat oferta pe internet şi când am fost la banca mi-au spus că apar în sistem, că aş fi acceptat oferta. Clar,de aici reiese că 5000 au acceptat oferta.
- Si eu la fel.oferta acceptata in sistem
- Pai la mine ca sa vad oferta pentru creditul nr.2 trebuia sa dau next/next si sa accept oferta 1 altfel nu imi apare oferta 2....
- Hmm .. deci asa se explica de ce sunt 5000 de clienti care au acceptat oferta!!! Foarte frumos din partea lor!
2. fără titlu
(mesaj trimis de Andrei în data de 13.05.2015, 14:47)
Exprimarea "Peste 6.000 de clienţi ai Volksbank România au acceptat" este o foarte mare minciuna de alttfel o bisnuita pentru bancile din romania si nesanctionata de nimeni.
pentru a putea vedea "oferta" te inscri cu numarul de conventie, iar apoi daca vrei sa vezi datele trebuie sa apesi "accept" lei sau euro. Trebuie sa "accepti" inaite de a sti ce contine oferta?!?!?!?
Pentru a invata si turcul limba romana:
DEX - ACCÉPT s. n. Consimțământ scris pe o poliță, prin care o persoană, desemnată de emitentul poliței, se obligă să achite beneficiarului, la scadență, suma de bani din poliță. ♦ Încuviințare, aprobare. – Din germ. Akzept, lat. acceptus.