OMS are încredere în organizatorii Jocurilor Olimpice pentru a gestiona bine pandemia

J.P.
Internaţional / 8 mai 2021

OMS are încredere în organizatorii Jocurilor Olimpice pentru a gestiona bine pandemia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a asigurat vineri că are încredere în Comitetul Olimpic Internaţional, în Japonia şi în oraşul gazdă Tokyo, că vor face alegerile corecte în gestionarea pandemiei, simultan cu găzduirea Jocurilor Olimpice, care trebuiau să se ţină în 2020, dar au fost amânate din cauza Covid-19, potrivit AFP, citat de Hotnews.

"Întrebarea nu este dacă vom avea sau nu olimpiade, ci cum să gestionăm riscurile individuale în acest cadru", a declarat Michael Ryan, directorul OMS al urgenţelor de sănătate, într-un comunicat de presă al conferinţei de la Geneva.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a asigurat vineri că are încredere în Comitetul Olimpic Internaţional, în Japonia şi în oraşul gazdă Tokyo, că vor face alegerile corecte în gestionarea pandemiei, simultan cu găzduirea Jocurilor Olimpice, care trebuiau să se ţină în 2020, dar au fost amânate din cauza Covid-19, potrivit AFP.

"Întrebarea nu este dacă vom avea sau nu olimpiade, ci cum să gestionăm riscurile individuale în acest cadru", a declarat Michael Ryan, directorul OMS al urgenţelor de sănătate, într-un comunicat de presă al conferinţei de la Geneva.

OMS a dorit să fie liniştitoare, explicând că anumite măsuri legate de siguranţa sportivilor, spectatorilor şi a locurilor olimpice nu pot fi luate până la apropierea Jocurilor, a căror deschidere este programată pentru 23 iulie.

"Unele dintre aceste decizii pot fi luate doar mai aproape de eveniment, deoarece va depinde de situaţia epidemiologică din acel moment. Deci nu este deloc un eşec din partea organizatorilor să nu fi luat anumite decizii", a spus Ryan.

Mai mult de 200.000 de oameni au semnat o petiţie online lansată miercuri care solicită anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Petiţia a fost formulată de un fost candidat la postul de guvernator la Tokyo şi un avocat.

Fiind postată pe platforma change.org, petiţia se adresează preşedintelui CIO, Thomas Bach, preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic, Andrew Parsons, premierului japonez Yoshihide Suga, ministrului pentru JO Tamayo Marukawa, guvernatorului din Tokyo Yuriko Koike şi preşedintelui Comitetului local de Organizare a JO, Seiko Hashimoto.

Iniţiatorul acesteia, Kenji Utsunomiya, cere anularea JO în contextul în care există resurse limitate din cauza pandemiei de coronavirus şi acestea ar trebui folosite în lupta cu Covid-19, nu pentru organizarea Jocurilor Olimpice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb