OMV Petrom anunţă semnarea Contractului de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II offshore din Georgia

G.U.
Piaţa de Capital / 10 martie 2021

OMV Petrom anunţă semnarea Contractului de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II offshore din Georgia

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunţă semnarea Contractului de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II offshore din zona economică exclusivă a Georgiei din Marea Neagră, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. OMV Petrom a câştigat în iunie 2020 o licitaţie internaţională deschisă, organizată de Ministerul Economiei şi Dezvoltării Durabile a Georgiei pentru suprafeţe offshore.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a declarat: "Prin semnarea Contractului de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II din Georgia, am făcut un pas important în zona de est a Mării Negre, în linie cu strategia noastră de a căuta oportunităţi în regiunea Mării Negre. Credem că Marea Neagră are un potenţial ridicat pentru sectorul de producţie şi, cu experienţa noastră de operator de peste 40 de ani în zona offshore românească, avem un avantaj competitiv pentru evaluarea oportunităţilor din acest bazin."

Potrivit sursei citate, contractul de împărţire a producţiei prevede explorarea, dezvoltarea şi producţia de resurse de hidrocarburi in Perimetrul II offshore. Acesta acoperă o suprafaţă totală de 5.282 de kilometri pătraţi, iar adâncimea apei variază intre 400 şi 2.000 de metri.

În calitate de operator, OMV Petrom va înfiinţa o companie de operare în Georgia, va demara în 2021 studii geo-ştiinţifice şi de mediu şi va pregăti în 2022 o campanie seismică offshore 3D de amploare, care va permite o evaluare detaliată a potenţialului acestui bloc.

OMV Petrom în Marea Neagră

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a fost demarată încă din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producţie pe mare a început în anul 1987. În prezent, OMV Petrom are operaţiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime (perimetrul Istria) şi operaţiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep) din România, se menţionează în comunicat.

Producţia de ţiţei şi gaze naturale din apele de mică adâncime este de circa 24.000 bep/zi. În 2020, a reprezentat 16,4% din producţia Grupului în România.

Printr-un joint-venture cu Total (operator), OMV Petrom este activă şi în activităţi de explorare şi de evaluare în blocul Han Asparuh din Bulgaria. Suprafaţa totală de explorare a OMV Petrom în România şi Bulgaria se ridică la 26.000 km2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb