OMV renunţă la activele din Rusia

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 septembrie 2010

Grupul energetic austriac OMV AG, acţionarul majoritar al Petrom, a renunţat la prospecţiunile din Rusia, vânzând partenerului său Mineral & Bio Fuels Ltd. participaţiile deţinute la zăcămintele petrolifere, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. OMV a vândut participaţia sa de aproape 75% deţinută la compania Ring Oil Holding & Trading Ltd, care are zece licenţe în regiunile Saratov şi Komi. De asemenea OMV a vândut şi firma CorSarNeft companiei malteze Mineral & Bio Fuels, a anunţat, vineri, Leonid Shnaiderman, director general al CorSarNeft, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Acesta a declarat: "Intenţionăm să dezvoltăm zăcămintele pe cont propriu. Suntem de asemenea deschişi pentru a găsi un partener".

OMV a început explorările în Rusia după ce divizia sa OMV Petrom SA a cumpărat acţiuni la Ring Oil în 2006. S-au explorat nouă blocuri în regiunea Saratov, la aproximativ 1.000 de kilometri sud-est de Moscova, şi două blocuri în regiunea Komi, la aproximativ 1.200 kilometri nord-est de Moscova. În august, OMV a anunţat că are un potenţial cumpărător pentru activele din Rusia, după ce în mai a susţinut că se concentrează asupra regiunii Caspice şi a Orientului Mijlociu.

Michaela Huber, purtător de cuvânt al OMV, a declarat, vineri, că firma austriacă nu are active proprii în Rusia şi nu a făcut comentarii privind vânzarea activelor din Rusia. Nici Ramona Zanfirescu, purtător de cuvânt al Petrom, nu a comentat acest subiect.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb