Schimbarea denumirii societăţii Petrom în OMV Petrom este "doar un act formal" pentru a face ordine în bilanţurile OMV, iar marca Petrom va fi păstrată, a declarat luni purtătorul de cuvânt de la OMV, Michaela Huber, pentru APA, potrivit Agerpres.
OMV deţine încă din 2004 pachetul majoritar de acţiuni (51,01 la sută) la Petrom, în vreme ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64 la sută din acţiuni, iar Fondul Proprietatea o participaţie de 20,11 la sută.
Întrebată dacă OMV este interesat să-şi majoreze participaţia pe care o deţine la Petrom, Michaela Huber a declarat că "pentru moment suntem mulţumiţi cu participaţia noastră actuală".
Potrivit unui comunicat Petrom transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti, propunerea de schimbare a denumirii companiei în OMV Petrom va fi discutată de acţionarii Petrom în adunarea generală din 20 octombrie.
Profitul obţinut de Petrom în primul semestru a scăzut cu 44,5 procente până la 923 milioane lei, în comparaţie cu 1,66 miliarde lei în perioada similară a anului trecut, în contextul scăderii preţului la ţiţei şi a vânzărilor de produse petroliere. De asemenea, cifra de afaceri a companiei petroliere a coborât cu 28 la sută în primul semestru, până la 5,93 miliarde lei (1,4 miliarde euro), comparativ cu afacerile din intervalul echivalent din 2008, de 8,27 miliarde lei.