Opoziţia este ocupată cu luptele "intestine"

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 10 iulie 2014

Opoziţia este ocupată cu luptele "intestine"

Marele proiect al unirii forţelor de dreapta, aflate în opoziţie, este pe cale să fie zădărnicit de ambiţiile personale ale liderilor acestor partide. Până să ajungă să critice acţiunile puterii, opoziţia este preocupată de luptele interne. Mihai Răzvan Ungureanu se războieşte cu Elena Udrea, şefa PMP are probleme cu foştii membri ai acestui partid, Theodor Stolojan nu crede în unirea dintre PNL şi PDL, iar Crin Antonescu încă mai are "meciuri" cu unii dintre liberali.

PMP-ul pare a sta pe un butoi de pulbere în acest moment existând mai multe "fronturi" deschise, conturile fiind reglate pe o reţea de socializare. Teodor Baconschi a afirmat că i s-au cerut, "cu scandaluri şi insulte", 100.000 de euro pentru a fi "tolerat" pe locul trei, considerat eligibil, pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare. Ulterior şi-a nuanţat poziţia, tot într-o postare pe un site de socializare: "Ca să curmăm speculaţiile de tip «scandal cu iz de corupţie în PMP». Li s-a cerut candidaţilor să obţină sponsorizări legale pentru a finanţa campania, nu să vină cu geanta la cineva. Orice altă «interpretare» a spuselor mele e scoasă din context în mod abuziv". Ieri, Elena Udrea a replicat, plasând răspunderea în curtea presei aflată în goană după scandal: " Observ goana nebună după senzaţional a unora din presă. După declaraţiile iniţiale neclare ale lui Teodor Baconschi privind banii care i s-ar fi cerut pentru un loc pe lista PMP, mai toată mass media a preluat subiectul, pictând cu tuşe groase ideea unei acţiuni imorale. Când Baconschi a clarificat situaţia, nimeni nu s-a mai obosit să prezinte şi explicaţiile ulterioare. De aceea, aş dori să punctez trei lucruri foarte clar: 1. Locul domnului Baconschi nu a fost condiţionat de bani - chiar domnia sa spune că nu a avut de unde să aducă acei sponsori şi, totuşi, a rămas pe locul trei pe lista PMP.2. Teodor Baconschi ieşise, în urma votului membrilor PMP, pe locul 5 pe lista de candidaţi ai partidului, eu fiind cea care a susţinut că acesta ar trebui să fie mai în faţă, fiind un fost ministru de Externe şi un om cu o prezenţă mediatică semnificativă. La fel cum am susţinut pe toţi cei de pe primele 6 locuri, având în vedere experienţa şi notorietatea acestora, chiar dacă multi alţi colegi, unii chiar cu posibilităţi de a susţine financiar cheltuielile de campanie, ar fi meritat la fel de mult să meargă la Bruxelles în numele PMP. 3. PMP a avut una dintre cele mai mici sume cheltuite în această campanie. Au fost sute de localităţi, în mediul rural în special, unde nu au existat nici măcar afişe ale Mişcării Populare. În mod cert, cu resurse mai multe, am fi făcut o campanie mai vizibilă şi ar fi intrat şi domnul Baconschi în Parlamentul European". În schimb, Adrian Papahagi a fost foarte clar atunci când şi-a argumentat motivele pentru care demisionează din PMP: "Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni; nu văd nicio diferenţă morală, politică sau mediatică între ea şi Victor Ponta. Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţara şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit".

Intrat în hora declaraţiilor încrucişate, Mihai Răzvan Ungureanu este acuzat de Elena Udrea că încearcă să intre în proiectul de unificare a dreptei atacând-o pe ea şi pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a deveni "simpatic" lui Crin Antonescu şi lui Vasile Blaga. Cum nimeni nu vrea să pună punct într-o astfel de confruntare, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu susţine că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", făcându-se vinovată de despărţirea de Traian Băsescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta.

La rândul său europarlamentarul PDL Theodor Stolojan consideră că dacă PNL şi PDL se împiedică de nume, atunci nu merită să facă nici fuziune, nici alianţă şi nici să mai discute de unificarea dreptei. În acest zgomot de fond, e tot mai greu să se mai poată purta o discuţie coerentă pe tema unificării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au crampe intestinale? 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb