Oracle organizeaza seminarul Zilele Bancare 2007, editia a IV-a

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 octombrie 2007

Oracle organizeaza în perioada 19-21 octombrie la Eforie Nord seminarul Zilele Bancare 2007, aflat la a patra editie, unde este prezentata suita de solutii pentru domeniul financiar-bancar. Evenimentul reuneste numerosi reprezentanti ai institutiilor bancare din România, beneficiari ai solutiilor Oracle pentru domeniul financiar-bancar, specialisti si consultanti Oracle. Seminarul îsi propune prezentarea tendintelor managementului bancar modern din perspectiva noilor provocari de business si solutiile oferite de Oracle pentru îmbunatatirea proceselor si operatiunilor din acest domeniu.

Prezentarile si dezbaterile din cadrul Zilelor Bancare Oracle abordeaza teme de interes pentru comunitatea bancara din România: avantajul competitiv oferit de CRM unei banci, eficientizarea procesului de bugetare-planificare, reducerea costurilor prin managementul proiectelor interne, cresterea competitivitatii bancii prin eficientizarea si integrarea proceselor, punerea în valoare a informatiilor despre clienti. Temele abordate reflecta capacitatea Oracle de a oferi unei banci întreaga gama de solutii necesara desfasurarii proceselor bancare.

Sunt abordate de asemenea tematici referitoare la produsele noi din portofoliul Oracle: I-Flex, Siebel, Hyperion. Studiile de caz prezentate ilustreaza implementarile de succes finalizate la institutiile bancare beneficiare ale solutiilor Oracle: noul sistem de raportari BNR, i-Flex Core Banking System la Bancpost, Sibcor Core Banking la BCR, Management financiar intern la BRD si Millennium Bank.

Un proiect deosebit este implementarea sistemului de core banking (SIBCOR) de la BCR, unul dintre cele mai mari proiecte realizate de compania Oracle în regiunea EMEA, oferind Bancii Comerciale Române o solutie robusta, fiabila, capabila sa sustina activitatea si obiectivele de afaceri ale unei institutii financiare de prima marime. Solutia informatica realizata pentru BCR a demonstrat capabilitatile de lucru în echipa BCR/Oracle, pentru un proiect de o deosebita complexitate, utilizat de peste 10.000 de angajati ai BCR, dintre care 6.000 de utilizatori concurenti, în toate cele peste 450 de sucursale din toata tara.

De asemenea, Oracle Romania si BNR au finalizat cu succes un proiect deosebit de important pentru sistemul bancar: noul sistem de raportari SIR BNR. Acest proiect are la baza platforma Services Oriented Architecture din Oracle Fusion Middleware.

Eficientizarea proceselor financiare interne si reducerea costurilor au fost indicatorii de performanta urmariti în implementarile solutiei de management financiar intern de la BRD si Millennium.

Oracle ofera o gama completa de solutii pentru domeniul financiar-bancar, acoperind toate activitatile specifice acestor organizatii, de la managementul platilor, încasarilor si stocurilor, pâna la Core Banking si gestionarea relatiilor cu clientii.

Industria bancara este o zona prioritara pentru Oracle. Prin achizitiile recente, Oracle a adaugat noi dimensiuni solutiilor pentru banci, Oracle transformându-se din leader în tehnologie la un partener strategic pentru solutii complexe. Misiunea Oracle România este de a oferi bancilor solutii care sa reprezinte un avantaj competitiv pe piata, afirma Nicoleta Macovei, Applications Sales Manager în cadrul Oracle România.

Principalele probleme de afaceri cu care se confrunta astazi organizatiile din mediul financiar-bancar sunt legate de cresterea riscurilor operationale si a cerintelor reglementative, reorganizarea proceselor interne, abordarea clientilor prin analiza si raportare pe mai multe canale si integrarea activitatilor de gestionare a relatiilor cu clientii.

Peste 80% dintre institutiile bancare care activeaza în România integreaza în sistemul informatic diferite produse Oracle. Datorita arhitecturii robuste si elementelor de scalabilitate si fiabilitate, o infrastructura bazata pe tehnologiile Oracle poate sustine aplicatii financiar-bancare extrem de diverse, precum: SIBCOR 2000 platforma bancara de baza la BCR, aplicatiile de carduri de la Bancpost sau aplicatiile de trade-finance precum cea de la BRD.

Despre Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) este cea mai mare companie producatoare de software corporational la nivel mondial.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb