ORBAN: ,,Persoanele cu dizabilităţi fac parte din societate''

A.I.G
Miscellanea / 3 decembrie 2019

,,Persoanele cu dizabilităţi fac parte din societate''

Orban a vizitat centrul Ability Hub care acordă asistenţă persoanelor cu dizabilităţi. El este de părere că ceea ce face Ability Hub este lăudabil. "Aici am văzut o organizaţie care face un lucru foarte frumos. Gândiţi-vă că 300 de persoane cu dizabilităţi practic au trecut prin asistenţa, consilierea acordată de această organizaţie neguvernamentală care e finanţată doar din resurse private şi 300 de persoane şi-au găsit un loc de muncă şi 200 de 2 ani îşi păstrează locul de muncă, s-au adaptat şi practic ei se simt utili, au intrat într-o viaţă cât mai aproape de viaţa normală", a afirmat Orban.

Acesta a mai adăugat : ,,Pentru mine e foarte important ca oamenii să înţeleagă problemele diferite pe care le au persoanele cu dizabilităţi, dar cel mai important pentru mine e să respingem orice politică de marginalizare, de scoatere în afara vieţii sociale, sunt adeptul unei politici de incluziune, de căutare a unui drum în viaţă pentru fiecare persoană, în funcţie de dizabilitatea pe care o are"

Cu această ocazie, şeful Guvernului şi-a reiterat poziţia cu privire la anularea ordonanţei ''care a distrus unităţile protejate'', afirmând următoarele:"Referitor la Ordonanţa 60, care a distrus unităţile protejate, pentru că a eliminat stimulentele fiscale care erau acordate companiilor pentru contractele făcute între companii şi unităţile protejate (...) ştiţi foarte bine poziţia noastră de anulare a acestei ordonanţe şi de revenire la vechiul sistem de stimulare a încadrării persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unele persoane cu dizabilitati nu se pot integra intr-adevar prea usor in comunitate si nu pot munci prea usor alaturi de persoane valide, iar unitatile "protejate" sunt in avantajul lor. Pe de alta parte, alte persoane cu dizabilitati se pot integra in societate, acesta fiind de fapt scopul politicilor guvernului, si pot deci munci infirme obisnuite alaturi de persoane valide, asa cum ar fi normal sa fie pentru toate persoanele cu dizabilitati. Existenta unitatilor protejate le permite firmelor sa nu mai angajeze persoane cu dizabilitati, ci sa cumpere diverse produse si servicii oferite de unitatile protejate, in ideea ca acestea sunt produse de catre persoanele cu dizabilitati, insa in foarte foarte multe cazuri nu s-a intamplat asa in trecut, ci unitatile protejate aveau angajate doar una - doua persoane cu dizabilitati de forma, dintr-un total de 3 - 4 angajati, iar aceste firme fantoma ofereau produse si servicii de milioane de euro intr-un an, ca si când cele 1 - 2 persoane cu dizabilitati ar fi fost in stare sa produca atat de mult.

    In ceea ce priveste succesul ONG-ului amintit, intr-adevar merita laude. De ce insa guvernul nu face nimic cu alte ONG-uri care nu fac mai nimic, dar care totusi sunt finantate puternic de catre stat, fiind considerate "de utilitate publica", cum este de exemplu Asociatia Nevazatorilor, care incaseaza bani de la stat pentru salarii, bani de la membrii sub forma de cotizatie, dar principala activitate consta in organizarea de concursuri si mese festive? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb