Ovidiu Ohanesian prezintă "Anatomia unei diversiuni"

Ziarul BURSA #Cultură / 10 iunie 2015

Ovidiu Ohanesian prezintă "Anatomia unei diversiuni"

Jurnalistul Eduard Ovidiu Ohanesian lansează publicului o nouă provocare, pe o temă pe care o cunoaşte ca nimeni altul. La 10 ani de la răpirea din Irak, controversata poveste care l-a adus în atenţia publicului, cunoscutul jurnalist lansează o nouă carte: "Anatomia unei diversiuni". Scrisă într-un ritm alert, cu multe date concrete şi dovezi la prima mână, cartea conţine şi multe schiţe detaliate ale unor locuri sau spaţii prin care au trecut sau în care au fost închişi jurnaliştii răpiţi. Titlurile câtorva dintre capitolele acestui volum ne oferă o imagine asupra ...ritmului în care autorul prezintă întreaga aventură a deplasării în Irak: "Drumuri periculoase", "O răpire ca-n filme", "Zile fierbinţi la ...beci", "Ieşirea din Iad", "Ostatici în Irak, deţinuţi de lux la Bucureşti".

Ovidiu Ohanesian ne-a declarat: "La zece ani de la răpirea din Irak era necesar să readucem aminte opiniei publice faptul că instituţiile statului român nu au dorit să facă lumină într-unul dintre cele mai importante dosare care vizează traficul internaţional de armament şi terorismul. Volumul «Anatomia unei diversiuni» prezintă pas cu pas din punctul de vedere al unei victime a unei operaţiuni a serviciilor secrete care a dus nu numai la răpirea a trei cetăţeni români, ci şi la eliminarea unei reţele importante de trafic internaţional cu armament condusă de celebrul Victor Bout, un terorist condamnat în Statele Unite la 26 de ani de închisoare. Complicii săi din România - cetăţeanul american Mohamand Munaf, doctorul Yassin Mohamad, ofiţeri din cadrul SRI, SIE şi al altor instituţii de forţă - nu au fost nici până la ora asta traşi la răspundere. În carte apare şi «Profesorul», alias Traian Băsescu, aşa cum a fost în cele trei zile de debriefing , care au succedat eliberării noastre, demnitarul român care se face vinovat de ascunderea actelor de terorism internaţional şi de trafic cu armament internaţional din spatele afacerii Răpirea din Irak".

Ovidiu Ohanesian a mai publicat: " Amintiri din portbagaj - din culisele unei diversiuni - Răpirea din Irak", "Puterea din umbră" (2 vol.), "Servesc Patria!" şi este evident că nu se va opri prea curând din demersul său de a scoate adevărul la lumină, cu orice preţ.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. este artizanul rapirii. Vrea ca romanii sa stie ce s-a intimplat doar dupa ce n-om mai fi. Ticalosul si-a ascuns ticalosia ca pisica mizeria. Greu de crezut ca-i posibil asa ceva.

    Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

    Ce spune Ohanesian: Basescu trebuia sa-i lase in plata Domnului?!?

    Parca mai erau doi jurnalisti rapiti! Aia de ce nu spun nimic? 

    1. Au avut PRETUL CORECT si s-a intilnit oferta cu "tacerea"! Cei care au coloana (altii decit romanii, la origini) au principii pe care nu la scot la vinzare si atunci apar asemenea situatii si vieti chinuite fara sprijin din partea celor care ar trebui sa-l acorde neconditionat, caci noi suntem platitori de taxe si nu iobagi, in secolul XXI la noi in tara, fapt pentru care ar trebui sa aflam adevarul! Din pacate aceasta abordare a "statului" este cvasi universala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb