Până în 2010 "Omnilogic", va avea centre de date în întreaga ţară

Gina Dadu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 octombrie 2008

Gabriel Marin, director general al "Omnilogic", are ambiţia să realizeze o reţea de centre de date profesionale în întreaga ţară.

Gabriel Marin, director general al "Omnilogic", are ambiţia să realizeze o reţea de centre de date profesionale în întreaga ţară.

În primăvara anului viitor, "Omnilogic va începe construcţia unui centru de date de patru ori mai mare decât cel finalizat recent la Otopeni; Compania caută locaţii în ţară, apropiate de sursele de energie, pentru a dezvolta noi centre de date

După ce a finalizat recent o investiţie de circa 6 milioane de euro într-un centru de date de ultima generaţie, "Omnilogic" are ambiţia să realizeze anul viitor un datacenter de patru ori mai mare, a anunţat, ieri, Gabriel Marin, director general "Omnilogic" cu ocazia celei de-a zecea ediţii a "Convergent Networks". Ediţia din acest an a evenimentului a pus accentul pe noile oportunităţi de business ale pieţei comunicaţiilor convergente la baza cărora se află centrele de date.

Gabriel Marin identifică două tendinţe principale pe piaţa IT&C. În primul rând IT&C devine pentru companii o utilitate, ca şi energia, apa, etc, o necesitate fără satisfacerea căreia nu pot activa. În al doilea rând, se accentuează fenomenul de externalizare a activităţilor de IT&C către firme specializate care pot furniza astfel de servicii la un nivel profesional şi în condiţii de eficienţă economică.

Ca urmare, "Omnilogic" şi-a stabilit ca ţintă pentru perioada următoare dezvoltarea serviciilor de datacenter. "Nu intenţionăm să intrăm în afacerea de hosting la nivel conceptual de bază, adică să închiriem suprafaţă în datacenter. Dorim să oferim servicii cu valoare adăugată, inclusiv în regim de application service provider unui număr restrâns de clienţi a căror necesitate din zona IT&C implică un nivel înalt de performanţă a serviciilor profesionale", a subliniat Gabriel Marin.

În prezent, "Omnilogic" caută locaţii în ţară (Braşov, Sibiu, etc) în apropierea surselor de energie pentru a dezvolta noi datacenter. "Până în 2010, vom avea 4-5 centre de date în toată ţara", spune Gabriel Marin. Domnia sa estimează că circa 20-25% din cifra de afaceri a "Omnilogic" va proveni în următorii câţiva ani din pres­tarea serviciilor profesionale de data center, nu hosting, ci processing center.

Parte a unei investiţii care depăşeşte 23 de milioane de euro, actualul centru de date este localizat în Otopeni, în cadrul unui campus nou care, din 1 iulie 2008, a devenit centrul operaţional al companiei. Centrul are peste 1500 mp, se încadrează în standardul TIA 942- TIER 3-4 şi beneficiază de toate utilităţile necesare unui asemenea mijloc fix (protecţie antiseismică, surse de utilităţi complet redundante, răcire mixtă aer/apă, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc).

"Omnilogic" a cuplat oferta de servicii de tip data center cu pachete de finanţare în limita iniţială a 10 milioane de euro. Potenţialii clienţi nu vor mai trebui să recurgă la achiziţii directe de hardware sau software, iar timpul de implementare se va reduce semnificativ, ceea ce se va transpune în economii substanţiale în costurile de capital ale clienţilor.

"Convergent Networks 2008" a avut ca partener IDG Româ­nia şi s-a bucurat de prezenţa unor parteneri cu o vastă experienţă în zona centrelor de date: APC, Corning Cable Systems, Cisco Systems, Sun Microsystems şi VMware.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb