Parlamentarii sunt preocupaţi de rromii din Suedia şi de energia regenerabilă

V.B.
Companii #Energie / 21 martie 2014

Grupul parlamentar de prietenie România - Suedia a vizitat, între 19 şi 21 martie, capitala Stockholm, unde a discutat cu o serie de demnitari suedezi situaţia rromilor din această ţară şi colaborarea în domeniul energiei regenerabile, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Discuţiile au vizat probleme de interes comun pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-suedeze, insistându-se pe dinamizarea consultărilor la toate nivelurile, în contextul situaţiei politice şi economice stabile şi favorabile a ţării noastre şi al convergenţei de opinii pe plan politic extern al celor două ţări. Partea suedeză a manifestat interes în abordarea punctuală şi identificarea de noi posibilităţi de afaceri la nivel local, în special în domeniul producerii de energie regenerabilă.

Ambele părţi au abordat problematica persoanelor de etnie romă aflate în prezent în Suedia. În acest sens, se urmăreşte ca, printr-o colaborare bilaterală mai strânsă, să fie identificate şi aplicate măsurile cele mai potrivite pentru incluziunea socială a acestora, cu accent pronunţat pe formarea educaţională, în conformitate cu standardele europene actuale, prin accesarea sporită de fonduri structurale europene destinate special acestui scop, se mai arată în comunicat.

Delegaţia parlamentară a fost condusă senatorul PSD Alexandru Cordoş, domnia sa fiind însoţit de: deputatul PSD Ovidiu-Cristian Iane (secretarul Grupului), senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu şi deputatul UDMR István Antal.

Ieri, delegaţia română a avut întâlniri oficiale la nivel parlamentar cu Susanne Eberstein (vicepreşedintele Parlamentului Suediei), cu membrii Comisiei pentru învăţământ, cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie din Parlamentul Suediei (condus de Peter Jeppsen), precum şi cu Kenneth Forslund (membru al Comisiei pentru afaceri externe). Delegaţia a avut, de asemenea, o întrevedere cu Harald Fries (director pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe suedez).

Astăzi, parlamentarii români au avut o întrevedere cu reprezentanţii Camerei de Comerţ din Stockholm, precum şi cu conducerea Agenţiei guvernamentale pentru inovare, Vinnova, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb