Parteneriat EximBank şi Camera de Comerţ Timişoara pentru susţinerea companiilor locale

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Servicii Financiare / 16 iulie 2010

EximBank şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara au încheiat un parteneriat pentru derularea unor proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri local, arată un comunicat al băncii.

Ionuţ Costea, preşedintele EximBank, a declarat: "Timişul, ca şi întrea-ga regiune de vest, joacă un rol extrem de important în economia naţională, iar datele statistice arată că societăţile din zonă au găsit soluţii pentru a depăşi actualul context macro-economic dificil. Numai în primul trimes-tru al anului, companiile timişene au realizat aproape 10% din exporturile României ceea ce plasează judeţul pe locul trei în topul exportatorilor, după Capitală şi judeţul Argeş. Faptul că aici mediul de afaceri este puternic reprezentat ne-a determinat să încheiem acest parteneriat cu Camera de Comerţ pentru că suntem convinşi că astfel vom putea aduce mai aproape de firme soluţiile noastre financiare unice pe piaţă şi complementare celor de la băncile comerciale".

Oficialii EximBank au punctat faptul că banca oferă o gamă variată de soluţii pentru exportatori, de la finanţări care acoperă cheltuielile pentru producerea sau livrarea mărfurilor, până la garanţii de stat pentru creditele acordate de alte bănci comerciale sau asigurări împotriva riscurilor comerciale.

De exemplu, prin intermediul EximBank o companie exportatoare poate beneficia de credite cu dobândă subvenţionată (cu 5 pp sub dobânda pieţei) sau poate recupera până la 50% din dobânda pe care o plăteşte pentru creditele de investiţii contractate în lei de la orice bancă comercială. De asemenea, prin poliţele de asigurare pe care le oferă banca, un exportator se poate proteja faţă de fluctuaţiile de curs valutar sau poate avea siguranţa încasării a cel puţin 85% din valoarea exportului efectuat. Şi, nu în ultimul rând, prin intermediul EximBank, orice so-cietate poate beneficia de informaţii financiare despre partenerii de afaceri din ţară sau străinătate chiar înainte de încheierea unui contract.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb