Patriciu cumpără Banca Populară a Georgiei

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 septembrie 2009

Omul de afaceri român Dinu Patriciu şi fostul premier georgian Vladimer Lado Gugenidze au cumpărat Banca Populară a Georgiei, prin intermediul unui vehicul de investiţii, de la compania Eurooil, subsidiară a RAK Investment, potrivit agenţiei Interfax. Autoritatea georgiană de supraveghere a confirmat că banca a fost vândută, dar a refuzat să ofere detalii. În schimb, o sursă din interiorul băncii a precizat că directorul general al Băncii Populare, Zurab Tsulaya, va face un anunţ oficial, în cadrul unei conferinţe de săptămâna viitoare. Sursele citate de ziarul georgian Commersant susţin că Patriciu ar fi plătit 7 milioane dolari pentru acţiuni.

"Ştim că Patriciu este în prezent în Georgia, dar nu a fost făcut niciun anunţ oficial", au spus jurnalişti de la Commersant.

Anterior se vehicula că Eurooil a purtat negocieri intensive cu patru grupuri de afaceri străine care şi-au exprimat interesul pentru achiziţia băncii.

Oficiali ai Eurooil spunea că afacerea ar putea fi finalizată în august, dar nu au dezvăluit identitatea potenţialilor cumpărători.

În ianuarie 2009, compania Eurooil, înregistrată în Marea Britanie, a cumpărat 65% din acţiunile Băncii Populare, reuşind apoi să-şi crească participaţia la 89%. Eurooil avea intenţia să obţină 100% din acţiuni. În acea perioadă, noul cumpărător a vândut toate activele non-bancare.

Banca Populară din Georgia a fost fondată în octombrie 2002 şi are 211 de unităţi în întreaga ţară, fiind a 27 bancă din statul caucazian ca mărime, potrivit Interfax.

Dinu Patriciu a mai cochetat anul trecut cu ideea de a investi în sistemul bancar din România, în presă fiind vehiculată posibila achiziţie a Băncii Anglo-Române, însă omul de afaceri nu a confirmat încă, oficial, această tranzacţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca patriciu ar fi luat o banca din romania, acum mitralierele erau puse pe el. mai bine sa cumpere straini de la noi iar ai nostri se duc si cumpara de la altii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb