PE PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ Peste 13 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi de specialiştii Romsilva

I.M.
Miscellanea / 22 aprilie 2020

Peste 13 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi de specialiştii Romsilva

Peste 13,4 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi de specialiştii Romsilva pe perioada stării de urgenţă, începând cu 16 martie şi până în prezent, iar în total, de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier administrat de Romsilva au fost plantaţi peste 18,1 milioane de puieţi forestieri, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a regenerat de la începutul campaniei de împăduriri de primăvară 6.186 hectare fond forestier, din care 3.857 hectare regenerări naturale şi 2.329 hectare regenerări artificiale, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere.

De asemenea, s-au realizat lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe 172 hectare şi completări curente pe alte 1.264 hectare.

În fondul forestier aflat în alte forme de proprietate şi administrat de Romsilva s-au realizat lucrări de regenerare pe 624 hectare.

Lucrările de regenerare a pădurilor administrate de Romsilva continuă pe raza mai multor direcţii silvice, în zonele de munte.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale şi 4.458 prin regenerări artificiale. În cele două campanii vor fi plantaţi peste 28 de milioane puieţi forestieri, cu o investiţie de 199,2 milioane lei.

În ultimii şapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 milioane de puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internaţional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este o aberației! 13 milioane împărțit la 35 de zile de când este starea de urgentă , rezulta 371.000 puieți plantați pe zi de minca de 12 ore , ceea ce înseamnă 30.000 puieți pe zi! Cred ca aici trebuie sa-și facă treaba , prin autosesizare, DNA! Eu nu cred aceste aberații.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb