PENTRU ADUNAREA SIF OLTENIA DIN 12 OCTOMBRIE  SIF1 şi SIF4 cer completarea ordinii de zi, pentru demiterea lui Tudor Ciurezu şi a trei administratori

A.I.
Piaţa de Capital / 16 septembrie 2020

 SIF1 şi SIF4 cer completarea ordinii de zi, pentru demiterea lui Tudor Ciurezu şi a trei administratori

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), ce deţin împreună 5,55% din SIF Oltenia (SIF5), au solicitat completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor SIF5 din data de 12 octombrie, cu o serie de puncte ce au în vedere atragerea răspunderii şi încetarea mandatelor a patru administratori, se arată într-un raport al SIF-ului din Craiova postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, se cere aprobarea atragerii răspunderii preşedintelui Tudor Ciurezu şi a membrilor Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian pentru prejudiciul cauzat SIF-ului prin contractarea împrumutului în sumă de 30 milioane lei de la Banca Transilvania, pentru a plăti dividende către acţionari.

Cele două SIF-uri susţin că, administratorii nu au prezentat date privind condiţiile în care a fost contractat împrumutul, respectiv rata dobânzii sau alte costuri asociate, dar este de presupus că acestea sunt semnificative. Totodată, se aminteşte că SIF5 a utilizat din suma împrumutată 29 milioane de lei şi că a restituit anticipat împrumutul.

"Această rambursare anticipată indică faptul că societatea putea asigura plata dividendelor din fonduri proprii, fără să apeleze la împrumut, dacă administratorii ar fi acţionat cu prudenţa şi diligenţa cerute de legea în vigoare şi de contractul lor de mandat", se spune în raport.

De asemenea, SIF1 şi SIF4 susţin că, administratorii care au decis contractarea împrumutului sunt în culpă, întrucât, în cazul în care societatea nu ar fi dispus de lichidităţi până la 20 august 2020, administratorii puteau propune prin convocatorul AGA din 28 aprilie o altă dată de înregistrare şi o dată mai îndepărtată a plăţii dividendelor pentru a nu apela la împrumut. Conform celor două SIF-uri, administratorii SIF5 aveau obligaţia de a supraveghea evoluţia lichidităţilor şi a încasărilor societăţii, precum şi obligaţia de a evita riscurile probabile care ar fi putut duce la prejudicii pentru societate.

"În consecinţă, administratorii nu au respectat obligaţia de loialitate faţă de societate, de prudenţă, de diligenţă a acestora, neobservând din neglijenţă situaţia lichidităţilor societăţii", se spune în raport, adăugându-se că administratorii au încălcat şi obligaţia de corectă informare a acţionarilor societăţii, întrucât nu au comunicat că ar exista riscul de neplată a dividendelor propuse chiar de către aceştia, prin convocatorul adunării.

Totodată se menţionează că, în urma revocării din poziţia de administrator, Tudor Ciurezu, ce este director general al societăţii, nu mai poate deţine această funcţie, întrucât, potrivit art 9. alin. (2) din actul constitutiv al SIF-ului, directorii sunt numiţi de către administratori.

În data de 12 octombrie, acţionarii SIF5 sunt convocaţi pentru revocarea hotărârilor celor două adunări ce au avut loc în data de 28 aprilie şi supunerea din nou la vot a propunerilor iniţiale avute pe ordinea de zi, referitoare la aprobarea situaţiilor financiare aferente anului 2019 şi distribuţia de dividende.

SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au cerut de mai multe ori convocarea sau completarea ordinii de zi a adunărilor acţionarilor SIF5 pentru demiterea celor patru administratori.

Acum Consiliul SIF5 va analiza solicitarea de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. E obsedat Bogdan Dragoi sa- l demita pe Ciurezu sa- l puna catel ascultator acolo pe Busu. Chiar o sa i se permita sa puna mana pe toate SIF-urile?

    Nu o sa se opreasca la SIF Oltenia in niciu- un caz. Lakis are un plan pe care incerca sa il duca la capat, cu toate condamnarile din lume, nu da semne ca va opri. Este inimaginabil ce se intampla, cati complici au acesti oameni!! Trebuie reclamatii la Diicot, DNA, sesizari la Parlament, Guvernul Romaniei,Comisia Europeana, Esma, peste tot.Daca nu sunt incoltiti din toate partile acesti infractori sinistrii nu se lasa, o sa reusasca sa puna mana pe toate SIF -urile. 

    Pun pariu ca Ciurezu nu va completa. Probabil ASF așteaptă o "scrisoare deschisă" și de la SIF1 ca sa sancționeze abuzurile, ilegalitățile și grosolaniile de la SIF5. Bă băieți, dacă se apuca SIF1 de scrisorele păn' presă, plecați toți acasă - plecați pe bune, nu pe închipuite (asa cum își imaginează unii victorii de etape și alte glume). Așa că puneți mâna și faceți treaba pentru care vă încasați salariile: OPRIȚI/SANCTIONATI ABUZURILE DIN PIAȚA DE CAPITAL!!!

    1. Dar trebuie atentie mare la cei care la formuleza scrisorile. Sa nu cumva sa se ocupe Mares& Mares sau Oana Popa&Pop ca rad iar astia pan presa de SIF1..

      "Presa"? Care "presa" ma? Hai ca rad eu acum de "exemplul" sugerat de tine.

      Rostesti niste nume despre care nu stii nimic. Vorbesti ca prostu', cum ar veni. Le-ai auzit/citit pe undeva si le reproduci doar ca sa arati cat de informat esti. Coa', hai sa-ti zic ceva: poate stii sa vorbesti pe de rost dar tot luzer ramai. Si tot servil, umil si penibil cand intalnesti persoanele invocate curajos, din spatele unui nick anonim. Bravo ba, esti tare, ce sa zic! Ramane cum am stabilit, ne vedem curand, sa te pregatesti (am auzit c-o faci deja oricum).

      la Ciurezu te referi, nu? Ca sa fie clar :)))

      App cat mai primesti salariu? 

      Make încă mai crede ca își va salva ultimul sponsor “ inculpatul Ciurezu”

    Motiv pueril!

    Cele mai neperformante sifuri sif1 si sif4( detinut tot de sif1) trag la raspundere cel mai performant sif...

    Urmeaza pentru actionarii sif 5: neacordare de dividende,programe de rascumparari neefectuate... si investitii in sky & bike resort,avioane si fier vechi! Sigur VUAN va creste artificial la cote impresionante... 

    Mâine,poimâine Drăgoi va cere schimbarea lui Ciurezu invocând faptul că servetelele de pe masă erau cu 3 straturi ( mai scumpe) in loc de 2 straturi!

    De ce nu spui tu ma neispravitule abuzurile si ilegalitatile lui Ciurezu,nu cumva esti tu printer cei altoiti de Ciurezu.

    Ce vina avem noi acționarii mici ca se războiesc “mahării “pe ciolan , n ar fi mai bine sa va puneți cu toții la masa și toata lumea ar avea de câștigat ? Inclusiv noi ăștia mici care am picat ca musca n lapte ???ce ziceți baeții....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb