PENTRU COMASAREA TERENURILOR AGRICOLE Ministrul Agriculturii doreşte înfiinţarea unei bănci funciare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 14 martie 2012

STELIAN FUIA

STELIAN FUIA

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, doreşte înfiinţarea unei bănci funciare care să ajute la comasarea terenurilor, în vederea creşterii productivităţii exploataţiilor româneşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii. Intenţia ministrului Agriculturii a fost prezentată delegaţiei Comisiei de Agricultură din Parlamentul german, condusă de Hans Michael Goldmann, într-o întâlnire des-făşurată la sediul MADR.

O bancă funciară ar avea dreptul de a cumpăra terenurile mici, în vederea comasării, după care acestea ar putea fi concesionate fermierilor. România are, în prezent, 1.048.000 de exploataţii subvenţionate, din care 978.000 sunt parcele mai mici de 10 hectare fiecare.

Autorităţile germane au discutat cu oficialul român şi despre Politica Agricolă Comună 2014-2020, insistând pe formele de asociere a producătorilor români în organizaţii profesionale competitive, care să producă pentru export. Cele două ţări membre ale Uniunii Europene vor să îşi armonizeze poziţiile în ceea ce priveşte PAC 2014-2020, oficialii germani fiind informaţi că România doreşte acordarea de subvenţii egale pentru fermierii europeni, ceea ce ar însemna alinierea plăţilor făcute către fermierii români la cele acordate şi în celelalte state comunitare. De asemenea, ministrul Agriculturii a declarat că îşi doreşte ca MADR să devină un minister al economiei rurale, lucru care poate fi realizat prin depăşirea ratei absorb-ţiei fondurilor europene de aproape 40%.

Tot cu ocazia acestei vizite, membrii Comisiei de Agricultură din Parlamentul German au vrut să se asigure că România respectă normele europene de creştere a animalelor. Ministrul Agriculturii a subliniat că din 1 ianuarie 2012 România s-a aliniat inclusiv la cerinţele comunitare de creştere a găinilor în cuşti îmbunătăţite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb