Peste 100 de milioane de euro pentru noi măsuri SAPARD

Gabriela Niculescu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 28 aprilie 2006

Numărul cererilor depuse pentru aceste măsuri este foarte mic, majoritatea privind proiecte de silvicultură

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit acordul de la Comisia Europeană ca, în-cepînd cu data de 20 aprilie, să administreze finanţarea a patru măsuri noi SAPARD, în valoare de 100,71 milioane de euro. La licitaţia pentru aceste proiecte, care se va desfăşura în luna mai, vor putea fi primite oficial cereri de finanţare pentru Măsura 1.2 - laboratoare sanitar-veterinare, fitosanitare şi de siguranţa alimentelor; pentru Măsura 3.2 - grupuri de producători; pentru Măsura 3.3 - agromediu; şi pentru Măsura 3.3 - silvicultură.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor APDRP, sumele disponibile în perioada 2002-2006 pentru fiecare din cele patru noi măsuri sînt: 41,19 milioane de euro pentru Măsura 1.2, 2,73 milioane de euro pentru Măsura 3.2, 16,22 milioane de euro pentru Măsura 3.3 şi 40,57 milioane de euro pentru Măsura 3.5.

Pentru verificarea prealabilă a formei şi conţinutului proiectelor aferente acestor măsuri, APDRP a primit cereri de finanţare încă din luna martie. Surse din cadrul Agenţiei au precizat că mulţi dintre participanţi au dorit numai să-şi verifice proiectele. În ceea ce priveşte proiectele care au rămas pentru avizare, numărul aces-tora este sub aşteptările Agenţiei. Majoritatea sînt pentru silvicultură, mai exact pentru drumuri forestiere. De altfel, reprezentanţii APDRP se aşteaptă ca, pînă la sfîrşitul anului, Măsura 3.5 - silvicultură să atragă un număr mare de proiecte, iar domeniile de investiţii să aibă consecinţe benefice în privinţa absorbţiei integrale a fondurilor alocate de Uniunea Europeană.

La ora actuală, fermierii şi agricultorii beneficiază de fonduri pentru zece Măsuri SAPARD care privesc investiţiile în exploataţiile agricole, indus-tria alimentară, diversificarea economică, formarea profesională, grupurile de producători, agricultura ecologică, labora-toarele sanitar-veterinare şi silvicultura. Cei interesaţi să obţină fonduri comunitare primesc ghidul pentru elaborarea documentaţiei aferente cererii de finanţare de la Centrele Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit sau îl pot accesa pe pagina de internet a Agenţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb