Peste 23.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea în perioada minivacanţei de Ziua Naţională

L.B.
Miscellanea / 30 noiembrie 2016

Peste 23.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea în perioada minivacanţei de Ziua Naţională

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi prezenţi pe străzi şi la cele peste 257 de evenimente organizate în 204 localităţi în perioada minivacanţei de Ziua Naţională, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 255.000 de persoane, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis redacţiei.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a dispus ca pentru menţinerea unui grad ridicat de siguranţă pentru cetăţeni în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, la nivel naţional să fie mobilizaţi zilnic peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Astfel, peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice la manifestările organizate în următoarele zile.

Aproximativ 8.400 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, dar şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier atât în localităţi, cât şi pe drumurile spre zonele turistice, inclusiv către staţiunile de pe Valea Prahovei, conform sursei citate.

De asemenea, aproximativ 5.000 de pompieri vor fi în zonele de desfăşurare a activităţilor organizate în spaţiul public, unde se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane. Echipele de intervenţie ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor fi pregătite să intervină rapid şi în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă cauzate de condiţiile meteorologice.

Inspectoratul General de Aviaţie poate interveni în cele cinci zile cu cinci aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgenţe medicale. Totodată, patru elicoptere vor oferi sprijin poliţiştilor la monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier.

Totodată, având în vedere că în această perioadă, odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, mulţi cetăţeni români care lucrează în străinătate se întorc în ţară, 2.850 de poliţişti de frontieră vor fi prezenţi în cele 64 de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru efectuarea unui control operativ al documentelor şi asigurarea fluenţei tranzitului de persoane şi autovehicule, a precizat MAI.

Acţiunile poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor vor fi monitorizate şi coordonate de Centrul Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează 24 de ore din 24 la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb