Peste 44.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri vor fi livraţi în Cluj anul acesta

A.C.
Companii #Construcţii / 9 mai 2017

Peste 44.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri vor fi livraţi în Cluj anul acesta

Peste 44.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri vor fi livraţi în acest an în Cluj - Napoca, cu peste 300% mai mult comparativ cu anul anterior, potrivit datelor Coldwell Banker Transilvania, biroul local din Cluj - Napoca al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.

Reprezentanţii companiei transmit: "Cea mai mare parte a spaţiilor noi din acest an se află în faza a treia a proiectului The Office (16.770 de metri pătraţi închiriabili) şi Novis Plaza (14.171 de metri pătraţi închiriabili), alte proiecte care vor pune pe piaţă o suprafaţă semnificativă de birouri noi fiind Vivido Business Center. aproximativ 7.000 de metri pătraţi închiriabili, şi Central Business Plaza, cu aproape 4.000 de metri pătraţi".

Cristian Simon, director Office Division in cadrul Coldwell Banker Transilvania a explicat: "Piata de birouri din Cluj - Napoca trece printr-o perioada de efervescenta, atat ca livrari cat si din punct de vedere al inchirierilor. Aproximativ jumatate de milion de persoane locuiesc in zona metropolitana Cluj - Napoca, daca luam in calcul atat Florestiul care a devenit practic un nou cartier, cat si numarul ridicat de studenti, Anual exista o cerere stabila de aproximativ 20.000 de metri patrati de spatii de birouri moderne, tinand cont ca in fiecare an intra in campul muncii aproximativ 6.000 de studenti, fara a ne gandi la reconversiile profesionale".

Aproximativ 47,3% din cei peste 44.000 de metri pătraţi de birouri care se vor livra în acest an în Cluj - Napoca sunt deja închiriaţi în timp ce 64% din suprafaţa de birouri care va fi finalizată în 2018 în oraş este deja închiriată, potrivit datelor Coldwell Banker Transilvania.

Reprezentanţii companiei adaugă: "Cele mai importante proiecte de birouri care vor fi finalizate în 2018 în Cluj - Napoca sunt United Business Center, împreună cu clădirea adiacentă Riviera şi Scala Center".

Stocul total existent de spaţii de birouri în oraş se ridică la puţin peste 244.000 de metri pătraţi, dintre care 77% sunt clasa A, 10% clasa B şi 13% clasa C, Cluj - Napoca fiind a doua piaţă de birouri din ţara noastră, după Bucureşti.

Gradul de neocupare al birourilor din Cluj - Napoca se ridică la aproximativ 7%, cu un procent mediu de neocupare de 4% pe segmentul birourilor de clasa A, în timp ce chiria lunară medie se ridică la 11,5 euro / mp pe segmentul birourilor de clasa A.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb