Peste 500 de disponibilizaţi la "Continental" America de Nord

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2006

Peste 500 de angajaţi ai "Continental Tire North America", divizia americană a producătorului german de anvelope "Continental" AG, îşi vor pierde locurile de muncă în acest an, în urma a două valuri de disponibilizări. Măsura vizează uzina din Charlotte, statul Carolina de Nord.

Compania va concedia 513 angajaţi, din care aproximativ 241 la data de 15 martie, în primul val. Al doilea val de disponibilizări va începe la data de 30 iunie şi va afecta 272 de angajaţi. Conducerea companiei a anunţat că va oferi salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi, însă nu a oferit detalii în acest sens.

"Costurile de producţie ale diviziei noastre din Charlotte sînt superioare oricărei alte uzine < Continental > din întreaga lume, şi am explicat foarte clar că nu putem să continuăm în aceste condiţii", a declarat directorul executiv al "Continental Tire North America", Alan Hippe. Domnia sa a avertizat, încă de luna trecută, că este luată în calcul chiar posibilitatea închiderii uzinei de la Charlotte, dacă sindicatele nu vor accepta o reducere salarială. Hippe a dat drept exemplu competivitatea uzinelor "Continental" din ţările cu costuri reduse, precum România, Brazilia şi Malaiezia.

Discuţiile dintre patronatul şi sindicatele de la uzina din Charlotte au început în luna octombrie 2005, conducerea societăţii solicitînd celor 1.000 de muncitori cu ora de la această uzină să accepte reducerea salariilor de la 40 la 26 dolari pe oră. "Continental Tire North America" are aproximativ 6.500 de angajaţi la cele şase uzine din SUA, facilităţile de producţie fiind amplasate în statele Georgia, Carolina de Nord, Texas, Illinois, Michigan şi Kentucky. Divizia produce, printre altele, mărcile de anvelope Continental, Uniroyal şi General.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb