Peste 700 de salariaţi de la "Donau Chem" Turnu Măgurele intră în şomaj în februarie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 6 ianuarie 2009

763 de angajaţi ai Combinatului de îngrăşăminte chimice, "Donau Chem" Turnu Măgurele, vor fi disponibilizaţi începând cu data de 1 februarie 2009, transmite NewsIn. Liderul Sindicatului "Turnu Chim", Gabriel Dimancea, a declarat, ieri, că notificarea de disponibilizare a fost trans­misă la data de 22 decembrie 2008, după ce patronatul emisese anterior, la data de 2 decembrie, o notificare de intenţie pentru dis­ponibilizarea a 860 de angajaţi. Diferenţa de 97 de persoane care îşi păstrează în continuare locul de muncă este alcătuită, în majoritate, potrivit lui Dimancea, din angajaţi care nu îndeplineau condiţiile necesare pentru a putea beneficia de ajutorul de şomaj. Aceştia au fost repartizaţi la secţiile în care numărul de personal necesar pentru întreţinerea utilajelor era insuficient.

"De asemenea, cei care rămân în unitate vor asigura integritatea tancului de amoniac în care mai este o anumită cantitate, chiar dacă activitatea a fost întreruptă", a spus Dimancea.

Cei 763 de disponibilizaţi vor beneficia, conform contractului colectiv de muncă, de patru salarii medii nete pe unitate, adică de 3.600 de lei, un salariu mediu net fiind de 900 lei. Producţia de îngrăşăminte la "Donau Chem" a fost oprită încă de la data de 15 noiembrie din cauza scumpirii gazelor. În această perioadă, angajaţii nu au stat, însă, acasă, ci au fost zilnic în unitate, executând lucrări de întreţinere şi reparaţii. Pe baza unui protocol semnat de comun acord între patronat şi sindicat, aceştia au primit 75% din salariu plus sporurile de vechime şi tichete de masă.

Sindicaliştii de la "Donau Chem" au manifestat împotriva disponibilizării masive de personal din propria unitate, dar şi din indus­tria chimică, în general, în data de 12 decembrie 2008, când au pichetat Prefectura Teleorman, simultan cu colegii lor din Bacău, Slobozia, Braşov şi Piatra Nemţ.

Potrivit Liderul Sindicatului "Turnu Chim", acţiunile de protest vor continua şi în această lună, culminând cu o acţiune de pichetare a sediului Guvernului, la data de 21 ianuarie, la care vor participa peste 1.000 de reprezentanţi ai sindicatelor din toate combinatele chimice din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb