Totalul obligaţiilor fiscale amânate la plată de către firme, fără dobânzi şi penalităţi, în baza facilităţilor acordate de Guvern în luna martie, a urcat la 14,4 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date disponibile, conform News.ro.
Începând din martie, soldul sumelor declarate la ANAF dar neachitate a scăzut într-o singură lună, în iunie, când Guvernul a decis chiar pe data de 25 iunie, când facilitatea fiscală expira, să o extindă. Unele firme au decis să nu îşi asume riscuri şi să nu aştepte până în ultima zi, astfel că au plătit, iar soldul amânărilor a coborât cu 1,5 miliarde lei, de la 11,7 miliarde lei în luna mai, la 10,2 miliarde lei.
În iulie, soldul amânărilor la plată a urcat cu 2,3 miliarde lei, iar în august s-au adăugat 1,9 miliarde lei, conform Profit.ro.
Cel mai recent mesaj al Ministerului Finanţelor este că derulează simulări legat de termenul de 25 octombrie.
Guvernul a decis în martie, în contextul crizei economice cauzate de pandemia de COVID-19, ca firmele să poată amâna plata obligaţiilor fiscale scadenteîncepând cu data de 21 martie 2020 fără riscul de executări/popriri din partea ANAF şi fără să acumuleze dobânzi şi penalităţi. Termenul iniţial a fost 25 iunie, dar a fost extins de Guvern până la 25 octombrie.
1. Firmele vor da faliment
(mesaj trimis de Cristian în data de 30.09.2020, 09:56)
Firmele vor da faliment când vor trebui să facă plățile. Piața nu și-a revenit.
1.1. Pana la anul nu e clar (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2020, 16:51)
Abia la anul se va vedea ce este cand incep si platile populatiei la banci sa reinceapa.