Poliţia din Texas a ucis doi bărbaţi care au deschis focul la o expoziţie de caricaturi cu Mahomed

Elena Deacu
Internaţional / 4 mai 2015

Actualizare 12:15 Atacul asupra expoziţiei, revendicat de un individ afiliat Statului Islamic

Atacul armat de duminică asupra expoziţiei de caricaturi cu profetul Mahomed din oraşul Garland (Texas/sudul SUA) a fost revendicat de un individ ce pretinde că face parte din organizaţia jihadistă Statul Islamic, într-o postare pe Twitter, potrivit AFP.com, citată de publicaţia Paris Match, în pagina sa online.

Un individ ce s-a prezentat sub numele de "Abu Hussain AlBritani" susţine că "doi dintre fraţii noştri au deschis focul împotriva expoziţiei cu profetul Mahomed în Texas".

"Abu Hussain AlBritani" ar fi potrivit SITE - organizaţia specializată în supravegherea site-urilor jihadiste - numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.

Potrivit SITE, o persoană a revendicat atacul într-o serie de tweet-uri în data de 3 mai. Într-o postare anterioară a ceea ce părea să fie un mesaj de revendicare, atacatorii s-au autointitulat drept "mujahedini".

---

Poliţiştii din Texas au ucis, în noaptea de duminică spre luni, doi bărbaţi care au deschis focul în exteriorul unei expoziţii de caricaturi cu profetul Mahomed, în Garland, la Dallas, relatează CNN.

Bărbaţii au venit cu un vehicul la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care "Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed" din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului.

Un paznic a fost împuşcat în picior. El a fost internat la un spital, unde a primit îngrijiri, iar ulterior a fost externat.

Poliţişti prezenţi pentru a ajuta la asigurarea securităţii evenimentului au deschis focul şi i-au omorât pe cei doi atacatori, a declarat Harns.

Identitatea atacatorilor nu a fost făcută publică imediat.

Poliţia federală (FBI) şi oficiali locali verificau dacă în vehiculul atacatorilor erau explozivi, a declarat un oficial din domeniul securităţii pentru CNN. Zona în care se află centrul a fost blocată.

Sediile firmelor din vecinătate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participanţii la eveniment.

Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane.

Expoziţia, sponsorizată de American Freedom Defense Initiative, găzduieşte "peste 350 de caricaturi cu Mahomed din întreaga lume".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce sa intelegem dintr-un asemenea articol? Raspunsul la intrebarea de baza de unde sa-l luam? Faptul ca au fost ucisi doi atacatori dementi nu este stire... Stirea este de fapt ca in SUA s-a ajuns sa se organizeze o expozitie de caricatura cu subiect religios, in sensul unei batjocuri la adresa echivalentului lui Isus Hristos pentru musulmani. De ce se face asta ar fi fost interesant... Oare pentru a-i scoate la lumina pe potentialii viitori teroristi criminali? Adica sa-i determine sa faca gesturi din acestea cretine, cum ar fi sa deschida focul aiurea in preajma sau in interiorul expozitiei? Nu de alta, insa organizarea unor asemenea expozitii par mai degraba de sorginte fascista, doar ei isi bateau joc de alte religii si de alte rase in asemenea hal. Mie mi se pare complet deplasata organizarea unei expozitii care sa batjocoreasca un lider spiritual, nu de alta, insa asta nu-i de gluma, dupa cum se vede, doar daca nu cumva are alte scopuri... Dar chiar si asa, parca noi ceilalti decat musulmanii, cica suntem mai educati, in schimb ce facem, dam cu pietre? Atunci sa dam cu pietre, insa aveti grija ca musulmanii extremisti nu dau cu pietre in religia noastra, parca, ci punctual, in ceea ce intreprind anumiti oameni dintre noi, in speta americanii, etc. Si sa fim cinstiti, cred ca ei au si alte interese la baza, pur economico-financiare, adica sa-i determine sa traiasca mai bine pe ei si pe conducatorii lor, mai ales acum, dupa ce au cam murit cei care-i conduceau pana acum cativa ani si care facusera averi serioase. Orice gol se astupa, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb