Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră vizând neatenţia la volan

G.D.
Miscellanea / 7 decembrie 2022

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră vizând neatenţia la volan

Campania naţională de educaţie rutieră, care are ca temă neatenţia la volan, este cea de-a cincea campanie din cadrul proiectului "Educaţie rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră", cod MySMIS: 125179, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectul a început la data de 1 iulie 2020 şi se va încheia la data de 30 iunie 2023.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse în ultimii ani în România sunt viteza excesivă, indisciplina pietonilor şi bicicliştilor, precum şi neacordarea priorităţii de trecere.

Pe un trend ascendent se află abaterile conducătorilor auto care au alte preocupări în trafic, precum utilizarea telefonului mobil pentru convorbiri, mesaje text sau accesarea reţelelor sociale.

Desfăşurată sub mesajul "Pierzi atenţia. Pierzi controlul", campania îşi propune să le amintească şoferilor riscurile cu care se confruntă atunci când au şi alte preocupări la volan, precum utilizarea telefonului mobil, fie pentru a vorbi, fie pentru a trimite mesaje text, consumul de alimente şi lichide, folosirea ecranelor digitale din maşină sau a GPS-ului.

Conform raportului realizat de Comisia Europeană, "European Road Safety", la nivel european, în timpul conducerii maşinii, şoferii au declarat că folosesc telefonul mobil cu funcţia "mâini libere" în proporţie de 47.7%, 28.6% vorbesc la telefon în timp ce îl ţin în mână şi 24.2% îl utilizează pentru a citi şi trimite mesaje sau pentru social media.

Utilizarea telefonului fără funcţia "mâini libere" creşte de două ori (x2) riscul de a fi implicat într-un accident, în timp ce, introducerea unui număr nou şi apelarea lui cresc riscul de douăsprezece ori (x12).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă rutieră prin informarea şi responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanţi la trafic din care fac parte, astfel încât, un număr cât mai mare din populaţia României să conştientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulaţie.

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră vizând neatenţia la volan

Valoarea totală a proiectului este de 31.405.057,97 lei. Valoarea asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, este de 20.063.345,59 lei. Valoarea asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată, este de 3.540.590,41 lei. Valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, 7.801.121,97 lei.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe: www.politiaromana.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Date contact:

Comisar - şef de poliţie George Grigore - Manager de proiect

Telefon - 021.208.25.25

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră vizând neatenţia la volan

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb