Politicieni cordiali, moderatori încrâncenaţi

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 19 aprilie 2011

Politicieni cordiali, moderatori încrâncenaţi

Doi politicieni din Irak au început să se lovească în timpul unei emisiuni televizate în care una dintre temele de dis-cuţie era fostul dictator Saddam Hussein. Ca orice conflict, şi acesta a debutat cu un schimb de replici dure după care s-a trecut la nivelul superior al violenţei în care combatanţii au început să-şi aplice pumni şi palme după ce se aşezaseră cores-punzător în poziţie de luptă. După un moment de uluială, moderatorul a intervenit în conflict iar producătorul emisiunii a decis să întrerupă transmisia în direct. Cum acţiunea s-a petrecut la aproximativ 2000 de kilometri distanţă, teoretic nu avem de ce să fim afectaţi. Succesul conflictului politic a fost unul evident având în vedere numărul mare de vizualizări pe internet, aşa că de dragul ratingurilor de orice fel, scena se poate repeta şi în proximitatea noastră.

Ocupaţi să cânte, să danseze şi să se ironizeze în direct, politicienii autohtoni nu au timp să treacă la argumentele politice livrate în forţă. E greu să ţi-l închipui pe Edmond Tălmăcean, vedeta incontestabilă a emisiunilor TV de la acest început de an, încercând să lovească un membru al opoziţiei între două mişcări sincopate de dans furat din clipurile lui Michael Jackson şi trei dedicaţii muzicale pentru şefii direcţi. Ce-i drept, domnul Tălmăcean se laudă că a ajuns al optulea politician al ţării din punctul de vedere al traficului pe blog doar pe baza talentelor artistice.

Din fericire pentru ultimele urme de bun-simţ, dar din nefericire pentru ratingurile TV, politicienii noştri încă nu simt nevoia să-şi arate bărbăţia în direct la TV. Nu e în fişa postului. După cum evoluează lucrurile, pasul cel mare va fi făcut de unul din moderatorii angajaţi la televiziunile de ştiri. Dacă au ajuns să se suspecteze între ei de trucarea unui leşin în direct, de ce să nu te gândeşti, ca simplu spectator, că se poate ajunge şi la agresarea unui invitat, de dragul unei audienţe majore. De altfel, au existat şi nişte confidenţe de la diverşi ziarişti - unora nu le place să fie încadraţi în această categorie - referitoare la intenţii de a aplica unele corecţii fizice la invitaţii care aveau discursuri suspecte că sfidează logica şi inteligenţa auditoriului. Supăraţi că toată munca lor nu produce nicio mutaţie pe scena publică, tot mai necontrolaţi în limbaj şi gesturi, pe alocuri propovăduitori ai rezolvărilor în care forţa fizică să încline balanţa, o parte din din moderatori par capabili de atacuri la persoană în cel mai strict sens al expresiei. Nervozitatea este în creştere.

Referendumul local referitor la Legea Capitalei, cu toate dezbaterile publice care îl vor însoţi, reprezintă o primă ocazie pentru arătatul muşchilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb