Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

G.D.
Internaţional / 23 iulie 2022

Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Polonia va cumpăra 48 de avioane de luptă FA-50, o primă serie de 180 de tancuri şi obuziere K2 Black Panther din Coreea de Sud, a declarat astăzi ministrul Apărării de la Varşovia, în timp ce ţara îşi întăreşte armata din cauza războiului din Ucraina declanşat de Rusia, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Invazia din 24 februarie, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială", a stârnit temeri de securitate în rândul multor ţări din fostul bloc comunist din estul Europei, iar Polonia, membră a NATO, a promis că va creşte cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) şi că va creşte de două ori mai mult mărimea armatei sale, pentru a descuraja orice atacuri.

"Primele unităţi vor fi livrate anul acesta şi în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) la prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia", a spus Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu cu săptămânalul Sieci, publicat online.

Blaszczak a spus că Polonia va cumpăra şi obuziere şi avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

"Suntem interesaţi să achiziţionăm trei escadroane, adică 48 de avioane. Primul avion ar urma să fie livrat în Polonia anul viitor", a spus Blaszczak.

Rezervorul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem. Avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries (KAI).

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Produsele americane cel mai mic raport calitate/pret!

    Sj au dat seama polonezii,Romania lui ciuca si wernr,CAND? 

    1. Ai luat in calcul si junk-urile mujicilor? Tot ce fac mujicii este de unica folosinta. A se arunca dupa prima folosire:-)

      Raport calitate pret am spus

      U3 T72 fac sigur mai mult decat un abrams intr o batalie,toate tancurile,dar toate sunt vulnerabile la armele antitanc moderne! 

      Un fagot care a fost facut de rusi in 1984 cand am facut armata prajeste de la 2 km orice tanc,ghidajul e prin fir,nu pate fi bruiat! 

      De ce nu dau americanii tancuri ci obuziere,ca obuzierul trage de la 20 km,nu intra sub focul armelor antitanc,!

      Daca le dau tancuri sa vezi ce se vor odihni prajite! 

      Ghidaj prin fir:-)? Ti-am spus ca mujicii sunt cu un secol in urma vestului. Americanii si vestul sunt la "fire and forget", "self-guided missile", "GPS guided rounds"...Peste nivelul mujicilor care nici ratiile soldatilor nu sunt in stare sa le tina actualizate

      1984,ni l a aratat,era pe trpied si odata ochit tancul nu putea fi bruiat nici de capcane termice!

      Vorbim de 1984,cand am facut armata 9 luni Tr

      Tot aud prin pre$$a occidentală că rușii sunt praf, nu știu lupta, fusesem anunțat la început de martie că la finalul lui martie rușii nu vor mai avea muniție, că Putinake are 3 canceruri, că lovituri de stat la rusnaci, că rubla se duce pe copcă, etc, etc, etc. Mai pot înșira prosteli pe care le scria pre$$a occidentală de rămân serverele fără spațiu de stocare.

      Și totuși ... rușii înaintează, cu tot sprijinul logistic, muniție, militar, sateliți, etc pe care NATO îl pune la dispoziție.

      Iar dacă istoria ultimilor 10-15 ani (în care SUA au dat maga chix-uri peste tot) spune ceva ... atunci americanii o s-o ia pe coajă și-n Ucraina. Sigur ... carnea de tun o furnizează ucrainienii. Dar nu mă încântă deloc chestia asta... 

      Cum era propaganda mujicilor? A doua armata a lumii, "in trei zile suntem la Berlin", "tancurile rusesti nu au nevoie de viza":-)...Dupa 5 luni de zile, "formidabila" armata mujica este la cersit dupa tehnica militara la Belarus, China, Iran si pentru ca s-au cam terminat mujicii, "a doua armata a lumii" se bazeaza pe mercenari ceceni, sirieni, Wagner, sau altii rupti in fund ca si ei. Unde este tehnica aia militara mult laudata, tancuriel Armata, PAK-FA:-)? Tot ce am vazut sunt ratii expirate de 6 ani si mujici flamanzi dand iama prin gainile ucrainienilor. Au reusit sa denazifice insula Serpilor, masinile de spalat si frigiderele din Ucraina:-).De atatea "succesuri" mujicii nu se opresc din cantat..."de-as mai duce-o pan la toamna", ca in iarna sunt toti "costel":-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb