POVESTE FĂRĂ SFÂRŞIT Licitaţia pentru manuale a fost lansată

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 18 martie 2019

Licitaţia pentru manuale a fost lansată

Povestea manualelor şcolare este una fără sfârşit. După experimentul nereuşit al "manualului unic", care a consumat resurse financiare destul de mari, s-a revenit la situaţia din urmă cu doi ani. Licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată şi se aşteaptă ofertele, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu: "Licitaţia a fost lansată, aşteptăm să se depună ofertele de manuale, urmează etapa de evaluare şi, după ce trec de evaluarea extrem de severă pe criterii de calitate, le vom tipări şi mergem mai departe. În acest moment, procedura este gândită şi pornită pe competiţie".

Pentru fiecare disciplină vor fi declarate câştigătoare cele mai bune trei oferte, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute în urma unei evaluări.Contractele cu câştigătorii licitaţiei vor fi pe o perioadă de 4 ani, la fel ca până acum. Licitaţia va fi anunţată pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice). Potrivit actului normativ, organizarea evaluării proiectelor de manuale şcolare este asigurată de Consiliul Naţional pentru Evaluare şi Acreditare (CNEE). Evaluarea calităţii ştiinţifice şi a criteriilor de conformitate se face de către experţii cooptaţi, iar în cazul proiectelor declarate câştigătoare ofertanţii au obligaţia să remedieze toate erorile ştiinţifice semnalate şi consemnate în fişele tip de evaluare. De asemenea, experţii care au avut erori în activitatea desfăşurată în procesul de evaluare nu vor mai fi selectaţi în evaluările proiectelor de manuale şcolare viitoare şi nici în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru evaluările naţionale, bacalaureat, titularizare şi definitivare în învăţământ, pentru următorii 5 ani calendaristici.

În 2017, Guvernul a aprobat "Legea manualului şcolar", care prevedea existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar, de stat sau particular. Manualele urmau să fi puse pe site-ul manuale.edu.ro în format PDF şi digital interactiv, iar la cererea profesorului, alături de elevi şi părinţi, ele se tipăreau de către Editura Didactică şi Pedagogică. În octombrie 2017, s-a adoptat Ordonanţa de urgenţă potrivit căreia Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA a devenit societate comercială pe acţiuni, de interes naţional, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educaţiei, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactică şi Pedagogică, având ca obiect de activitate editarea de manuale şcolare. Ulterior, după publicarea manualelor unice, pline de erori, inclusiv în cadrul ministerului a apărut ideea renunţării la acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb