PREFECTUL CAPITALEI: Primăria Sectorul 1 îşi asumă în mod direct plata sortatorilor de deşeuri

G.B
Miscellanea / 10 iunie 2021

Primăria Sectorul 1 îşi asumă în mod direct plata sortatorilor de deşeuri

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat, astăzi, că Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata directă a sortatorilor de deşeuri, după ce a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total datoriile pe care Romprest le are către aceştia, transmite Agerpres.

Într-o declaraţie de presă, Stoica a afirmat:"Sectorul 1 a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are către sortatori, în aşa fel încât să nu mai existe un blocaj. Sectorul 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul de această obligaţie şi să-i permită să presteze serviciul fără niciun fel de opriri. Prestatorul, sunt sigur, va aprecia acest gest şi îşi va desfăşura serviciile în continuare, fără niciun fel de probleme. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile".

El a menţionat că Primăria Sectorului 1 a asigurat că are fondurile necesare. "Aceste sume sunt refacturate către Primărie, iar, pentru că între cele două părţi - prestator şi sortator - a intervenit un blocaj financiar, Primăria şi-a luat această sarcină de a achita direct către sortator această factură, care, în mod normal, trecea prin intermediul prestatorului", a explicat Alin Stoica.

Conform prefectului, din punct de vedere legal, există posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată să se subroge în drepturile creditorului, ale companiei Romprest.

Stoica a menţionat că unul dintre sortatori, Iridex, a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, aspect ce ar fi putut să creeze un blocaj, dar Primăria Sectorului 1 îşi asumă şi relaţia cu Iridex, deci lucrurile "ar trebui să meargă înspre bine".

El a subliniat că a cerut tuturor organismelor de control (DSP, Agenţia pentru Mediu, Garda de Mediu) să monitorizeze zilnic situaţia din Sectorul 1 şi, în cazul în care apare orice ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei, să anunţe de îndată Instituţia Prefectului pentru a putea să ia măsuri de urgenţă.

Conform Prefectului, în condiţiile în care Garda de Mediu mai are în lucru două rapoarte, dacă se schimbă situaţia de pe teren, se poate schimba şi decizia pe tema unui acord pentru instituirea stării de alertă.

Întrebat de jurnalişti despre decizia Judecătoriei Sectorului 1 de a admite o cerere a Romprest care poate duce la executarea silită a Primăriei Sectorului 1, Alin Stoica a răspuns: "Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să-şi urmeze calea firească. Orice fel de hotărâri ale instanţelor vor trebui executate, dacă Sectorul 1 are de plătit astfel de datorii, trebuie să plătească".

El a menţionat, totodată, că Garda de Mediu nu a amendat Romprest. "Nu am primit nimic referitor la controlul la Primăria Sectorului 1", a adăugat Alin Stoica.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. sunteti o adunatura de imbecili ? ..trebuie sa va strangeti toti si sa strigati "ia-ma Doamne stinge-mi neamul" ?

    cum e posibil sa puneti in carca toate "datorile" facute pe raportari de prestari fictive si neefectuate de catre firma de salubritate in sarcina noii conduceri a primariei care este obligata sa dezamorseze o "bomba cu efect intarziat" din cauza fostei conduceri a primariei sectorului 1 ce nu a verificat prestatia firmei de salubrizare si a semnat "ca primarul" doar sa ramana "la butoane" cu orice pret? vorbim de mentalitate ? daca nici cu un primar nascut-crescut in Franta nu "razbim" sa nu mai fim furati de "combinatori" e foarte , foarte grav .

    1. Asta este mai hoata ca toti primarii din Romania

      Dupa gandirea ta urmatorul guvern ar trebui sa numai plateasca imprumuturile lui catu ca nu sunt facute de ei

    Cum ar putea Primaria sa plateasca niste datorii ale Romprest catre terti prestatori fara sa aiba vreun contract cu ei, buget alocat si altele? Astazi nebuna a declarat ca nu exista nici macar contractul cu Romprest, ca nu da de el in primarie...

    Alin Stoica bate campii cu plata directa a sortatorilor... Primaria S1 nu-i in stare sa-si plateasca facturile conform contractului existent si va plati terti prestatori de servicii, fara contract ??? Doamne Fereste !! 

    1. Pana te nimereste

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb