PREJUDICIU DE PESTE 7,5 MILIOANE LEI DNA: Opt persoane reţinute pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

A.C.
Anticorupţie / 5 noiembrie 2014

Procurorii DNA punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de azi, faţă de opt persoane pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat într-un dosar cu un prejudiciu adus statului de 7.542.268,97 lei, potrivit unui comunicat emis azi de DNA.

În perioada 2010-2012, Florin Dănuţ Măran, asociat şi administrator al SC Tehnocer SRL, a făcut demersuri în urma cărora a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi restul inculpaţilor, în calitate de administratori de drept sau de fapt ai unor societăţi comerciale, care au emis facturi fiscale fictive în favoarea SC Tehnocer SRL.

Astfel, Radu Buştean, administrator al SC Rabus Comrobus SRL, a emis, în anul 2012, în favoarea SC Tehnocer SRL, facturi fictive în valoare de 5.932.220,30 lei, care au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă societăţi, prejudiciul cauzat în acest caz bugetului de stat fiind de 985.287,80 lei. Din suma de bani plătită de SC Tehnocer SRL, suma de 1.365.929 lei a fost ridicată în numerar de inculpatul Buştean Radu şi remisă lui Măran Florin Dănuţ (cu reţinerea unui comision).

Adler Ladislau Marcel, în calitate de administrator al S.C. Dateco S.R.L., a sprijinit activităţile infracţionale desfăşurate de Măran (care, în realitate, era administratorul de drept şi al SC Dateco SRL) constând în emiterea de facturi fictive către SC Tehnocer SRL şi, pe de altă parte, în înregistrarea în evidenţa contabilă a firmei şi a altor facturi fictive, emise de alte societăţi comerciale.

În calitate de administrator al S.C. Stil Pipe Metal S.R.L., Burgel Dragoş a emis în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L. facturi fictive în valoare de 471.200,00 lei, ce au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă firme, concurând la prejudiciul creat de Măran Florin Dănuţ cu suma de 91.200,00 lei reprezentând TVA.

Din suma de bani plătită de S.C. Tehnocer S.R.L., suma de 435.200 lei a fost compensată inculpatului Măran Florin Dănuţ.

În 2012, Ion George Munteanu, reprezentant al S.C. Paradis Meridian S.R.L., a emis o factură fictivă în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L. în valoare de 814.680 lei, concurând la prejudiciul creat de Măran Florin Dănuţ, cu suma de 157.680 lei reprezentând TVA.

În perioada 2011 - 2012, Florin Stănescu, administrator S.C. Eurodalgips S.R.L., a emis în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L. facturi fictive în valoare de 3.301.617 lei, ce au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă firme, concurând la prejudiciul creat de Măran Florin Dănuţ, cu suma de 639.022 lei reprezentând TVA.

Ciprian Stănescu, administrator al SC DAFI MET SRL, a emis în 2011, în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L., facturi fictive în valoare de 1.922.000 lei ce au fost înregistrate în evidenţa contabilă a acestei din urmă firme, concurând la prejudiciul creat de inculpatul Măran Florin Dănuţ cu suma de 372.000 lei reprezentând TVA.

"Totodată, pentru a da o tentă de legalitate operaţiunilor cuprinse în facturile emise în favoarea S.C. Tehnocer S.R.L., Stănescu Ciprian a emis, în favoarea unei alte societăţi comerciale, facturi fictive în valoare de 3.555.902 lei", se mai arată în sursa citată.

În perioada 2010-2012, Ioan Francisc Toth, administrator scriptic al S.C. Tehnocer SRL (administrată în realitate de Măran Florin Dănuţ) a sprijinit activităţile infracţionale desfăşurate de Măran, constând în înregistrarea de facturi fictive în evidenţa contabilă a SC Tehnocer SRL.

În fapt, toate aceste facturi atestau operaţiuni comerciale nereale, fiind înregistrate în evidenţa contabilă a SC Tehnocer SRL, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 7.542.268,97 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb