PREMIERĂ ÎN 2012 GfK: Vânzările mondiale de electronice vor trece de 1.000 de miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 ianuarie 2012

Vânzările de electronice vor ajunge la 1.038 miliarde dolari anul acesta, potrivit GfK.

Vânzările de electronice vor ajunge la 1.038 miliarde dolari anul acesta, potrivit GfK.

Vânzările globale de produse electronice de larg consum vor trece, în acest an, pentru prima dată, de 1.000 de miliarde de dolari, datorită ţărilor în curs de dezvoltare, precum China şi India, care vor compensa reducerea cheltuielilor de consum în SUA şi Europa Occidentală.

Un studiu realizat de GfK Boutique Research arată că ţările în curs de dezvoltare vor genera 46% din vânzările totale de gadgeturi în 2012, faţă de 37% în urmă cu patru ani.

Analiştii GfK sunt de părere că, în 2012, vânzările de produse electronice vor ajunge la 1.038 miliarde de dolari, fiind astfel mai mari cu 5% faţă de 2011. Anul trecut, aceste vânzări au crescut cu 8% faţă de 2010.

Potrivit GfK, telefoanele inteligente şi tabletele vor fi cel mai bine vândute produse la nivel global. "Vom vedea că majoritatea categoriilor de produse vor înregistra o încetinire sau scădere a vânzărilor, pe măsură ce smartphone-urile şi tabletele vor atrage cea mai mare parte din cheltuielile de consum", a declarat Steve Bambridge, director de cercetare în cadrul GfK.

Consumatorii din China şi alte state asiatice în curs de dezvoltare, din America Latină şi Europa de Est, sunt interesaţi să cumpere produse hight-tech pe măsură ce se apropie de standardele de viaţă ale clasei de mijloc. În schimb, vânzările de gadgeturi în SUA, Japonia şi Europa de Vest stagnează.

Potrivit "NPD Group", livrările de produse electronice în SUA au scăzut cu 5,9% în perioada sărbătorilor de iarnă, în condiţiile în care vânzările de telefoane inteligente au redus cererea de aparate foto, camere video şi dispozitive de navigare GPS. În cazul camerelor video, vânzările s-au redus cu 43%, iar livrările de rame foto digitale - cu 38%. NPD arată că vânzările de electronice, exclusiv telefoanele, au însumat 9,5 miliarde dolari în cele cinci săptă-mâni încheiate în 24 decembrie. Conform NPD, pe segmentul GPS-urilor, vânzările au scăzut cu 33%, iar pe cel al PC-urilor şi televizoarelor - cu 4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb