Preşedintele Biden a declarat că SUA nu vor livra avioane de luptă Ucrainei

V.G.
Internaţional / 31 ianuarie 2023

Preşedintele Biden a declarat că SUA nu vor livra avioane de luptă Ucrainei

Preşedintele Joe Biden a refuzat astăzi categoric ideea de a trimite Ucrainei avioane de luptă americane F-16, transmite Agerpres.

"Nu", a spus preşedintele SUA, întrebat de un reporter de la Casa Albă despre posibilitatea de a furniza aeronavele pe care le cer liderii ucraineni.

După ce Germania şi SUA au anunţat trimiterea de tancuri Kievului, preşedintele Volodimir Zelenski a continuat să ceară asistenţă militară, inclusiv livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune şi avioane de luptă.

Cancelarul german a respins deja această idee, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a considerat cu prudenţă că "prin definiţie, nimic nu este exclus", asigurând în acelaşi timp că ucrainenii nu i-au adresat, deocamdată, nicio solicitare.

Pe măsură ce se apropie ziua de 24 februarie, care va marca un an de la invadarea Ucrainei de către forţele ruse, preşedintele Joe Biden nu a vrut să spună dacă va vizita Europa cu această ocazie. A asigurat însă că va merge, fără a preciza o dată, în Polonia, ţară care joacă un rol cheie în răspunsul la invadarea Ucrainei de către Rusia.

"Mă duc în Polonia, dar nu ştiu când", a spus liderul de la Casa Albă reporterilor, întorcându-se la Washington după o scurtă călătorie în oraşul Baltimore din statul Maryland.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Nici tancuri nu o sa le dea, a fost un dribling misto, doar ca sa ii bage in pateu pe nemti. Si fraierii au mai cazut in capcana. Razboiul asta e despre dorinta americanilor de a distruge Germania si legatura Germania-Rusia. Slava me!

    1. de ce ar darama-o acum?

      America este garantul libertatii europenilor, de 80 de ani incoace. Nu are nici un interes in destabilizarea Europei, este evident pentru orice om zdravan la cap. 

      Ahahahahahahahaha! Pe bune?!

      Panzerele germane au fost lăsate în ofsaid.

      Ca și noi, nemții îl servesc pe Marele Licurici :) care le-a dat un plici. 

      De primeste si asem avioane,Ucr va avea cea mai dotata (si antrenata) armata! Ce vor face cu ea dupa razboi?! Se va sfarsi razboiul asta?

      Doar tu il servesti pe Marele Lucifer, nu noi. Nu aveti libertate, justitie, drepturi, confort, mancare, dar ii criticati pe cei care le au. Toti sunteti sclavii unui regim care face ce vrea cu voi, va trimite unde vrea, cand vrea, cum vrea, iar voi aveti un singur "drept", acela de a executa ce vrea Marele Lucifer.

      Aoleo, noi care, cei din Drumul Taberei? :))

      Marele Lucifer o fi primarul de sector.

      Rămâi cu Licuriciul. 

      Cu licuricii esti tu, nu eu. Ia sa vedem ce mai face prietenul tau, micul Licurici si oamenii lui bine educati, adevarati luptatori pentru liberatile omului:

      Andrei Medvedev, fostul comandant al mercenarilor Wagner care a fugit în Norvegia, unde a cerut azil, a povestit pentru CNN că brutalitatea și incompetența văzute la grupul fondat de Evgheni Prigojin l-au determinat să dezerteze. 

      Medvedev, care a trecut clandestin granița în Norvegia la jumătatea lunii ianuarie, susține că mercenarii grupului Wagner erau adesea trimiși în luptă fără prea multe indicații, iar tratamentul aplicat de gruparea paramiliară recruților reticenți era nemilos. 

      „Îi strângeau pe cei care nu voiau să lupte și îi împușcau în fața noilor recruți", susține Medvedev. 

      „Au adus doi prizonieri care au refuzat să meargă să lupte și i-au împușcat în fața tuturor, apoi i-au îngropat chiar în tranșeele care au fost săpate de către recruți”. 

      Medvedev, în vârstă de 26 de ani, susține că a servit în armata rusă, apoi s-a alăturat grupului Wagner, alături de care a luptat în Ucraina imediat după ce a semnat contractul, fiind sub directa comandă a fondatorilor așa-numitei „armate private a lui Putin”, Dmitri Utkin și oligarhul rus Evgheni Prigozhin. 

      Prigojin este „diavolul", susține Medvedev, despre care spune că „dacă ar fi fost un erou rus, ar fi luat o armă și ar fi luptat alături de soldați". 

      Grupul Wagner nu avea nicio strategie 

      Medvedev acuză grupul Wagner că nu are o strategie și trimite trupele cu planuri improvizate pe câmpul de luptă. 

      „Nu existau deloc tactici reale. Am primit doar ordine cu privire la poziția adversarului... Nu existau ordine precise despre cum ar trebui să ne comportăm. Am planificat doar cum să procedăm, pas cu pas”, a povestit Medvedev. 

      Fostul comandant a declarat pentru CNN că în a șasea zi de la desfășurarea sa în Ucraina a știut că nu vrea să se întoarcă pentru o altă misiune, după ce a fost martor la transformarea trupelor în carne de tun. 

      Fostul comandant Wagner susține că a început cu 10 oameni sub comanda sa, număr care a crescut odată ce criminalii racolați din închisori au început să se alăture grupului. 

      „În cele din urmă am avut o mulțime de oameni sub comanda mea", a spus el. "Nu puteam număra câți. Erau în continuă circulație. Cadavre, mai mulți prizonieri, mai multe cadavre, mai mulți prizonieri."

      Familiile deținuților care s-au alăturat grupului Wagner au primit promisiunea că vor primi o despăgubire de cinci milioane de ruble, echivalentul a 71.000 de dolari, dacă vor muri în război, dar în realitate „nimeni nu a vrut să plătească atâția bani” și mulți prizonieri au fost declarați „dispăruți”, susține Medvedev. 

      Păi ce faci? Te dezici de licurici? Sa nu se supere Marele Licu :)

      Poate găsești un binevoitor să-ți explice cine este și ce ocupație are :) 

      Vezi că rușii nu sunt licurici. Asta ne-ar mai trebui, că nu avem destui.

    Atunci Biden sa-i spuna la Zelenski sa negocieze o pace cu rusii. Daca le da Donbas ul rusii s-ar putea sa fie multumiti. Fara avioane doar prelungesc agonia. Cati oameni au murit pana acum?

    Cati vor mai muri fara rost?

    E greu sa renunti la o parte din tara, dar intre rusi si ucrainieni nu mai poate fi intelegere. Si acolo locuiesc rusi in mare parte. Crimea la fel, degeaba o recuceresc, pt ca sunt majoritari rusi. Ce faci cu o populatie care te uraste la tine in tara?  

    1. Zecile de mii de morti nu sunt fara rost,

      mor pe altarul profitului produs de razboi 

      Rusii i-au deportat de tatari. Asa au ajuns ei majoritari in Crimeea si tot asa au procedat in Basarabia si in alte teritorii dobandite imoral dupa al doilea razboi mondial. Rusii sunt un pericol pentru toti vecinii deoarece nu stiu sa convietuiasca cu acestia in buna vecinatate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb