Acţionarii Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) au votat, săptămâna aceasta, împotriva înlăturării preşedintelui pieţei, Donald Brydon, încheind astfel o bătălie cu un investitor activist care solicita plecarea acestuia.
Amintim că, în luna noiembrie, TCI Fund Management Ltd., unul dintre cei mai mari acţionari ai London Stock Exchange Group, solicita ca Donald Brydon să renunţe la funcţie, iar directorul executiv Xavier Rolet să nu mai demisioneze.
TCI Fund Management, care deţine 5% din LSE Group, este de părere că Rolet, în vârsă de 57 de ani, nu vrea să părăsească compania, dar este forţat să plece, drept pentru care i-a cerut lui Brydon să demisioneze.
În cadrul unei adunări generale extraordinare care a avut loc marţi, la Londra, 79,07% dintre acţionari au votat împotriva rezoluţiei care solicita înlăturarea imediată a preşedintelui. Moţiunea TCI a primit 20,9% din voturi.
Conform presei internaţionale, Qatar Investment Authority (QIA), al doilea mare acţionar al LSE, cu o deţinere de peste 10%, l-a susţinut pe Brydon, la fel aministratorul de fonduri BlackRock, cel mai mare acţionar al grupului, şi asiguratorii Aviva şi Standard Life Aberdeen.
Boardul London Stock Exchange Group a recomandat în unanimitate votul împotriva rezoluţiei, considerând că plecarea preşedintelui "nu este în interestul companiei sau al acţionarilor".
În urma votului, Brydon va rămâne pe poziţie până în 2019.
În luna octombrie, LSE a anunţat că Xavier Rolet intenţionează să demisioneze din funcţie până la finele anului viitor. Rolet, un critic vocal al ieşirii Marii Britanii din UE (Brexit), a condus Bursa din Londra aproape zece ani, timp în care capitalizarea de piaţă a grupului a crescut de la circa 800 de milioane de lire sterline la aproximativ 14 miliarde de lire. Rolet avea în plan să demisioneze în 2017, dacă ar fi fost aprobat planul de fuziune LSE-Deutsche Börse. Însă, fuziunea a fost blocată de autorităţile europene de reglementare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.12.2017, 10:52)
Donald Brydon nu mai demisioneaza pentru ca dupa ideea ministrului Laufer de a muta LSE la Bucuresti, toate problemele s-ar rezolva! In plus cu sustinerea QIA pentru LSE s-ar putea muta si aceasta la Bucuresti, asta numai cu conditia ca Laufer sa ramana ministru!