PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI BURSELOR EUROPENE BVB are un sistem de tranzacţionare funcţional

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2007

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are un sistem de tranzacţionare funcţional şi nu are nevoie de o schimbare imediată, a declarat preşedintele Federaţiei Burselor Europene, Jukka Ruuska, directorul general al operatorului bursier european OMX. "În mod clar, OMX şi BVB sunt entităţi diferite, în cicluri de viaţă diferite. Am fi însă mai mult decât fericiţi să cooperăm şi să acordăm asistenţă tehnică BVB", a spus Ruuska, care s-a aflat săptămâna trecută în România pentru a deschide vineri sesiunea de tranzacţionare la BVB, cu prilejul lansării instrumentelor financiare derivate.

Operatorul bursier european OMX, care reuneşte bursele din capitalele Suediei, Danemarcei, Finlandei, Islandei şi ţărilor baltice, este interesat de preluarea unui pachet de acţiuni la BVB. La începutul anului 2007 a vizitat România, pentru a prezenta impactul noilor reglementări UE în domeniu asupra pieţelor europene de capital, şi vicepreşedintele OMX, Henri Bergstrom, care a fost prezent şi săptămâna trecută la lansarea instrumentelor financiare derivate.

OMX a propus BVB şi altor pieţe de capital din regiune crearea unei platforme comune de tranzacţionare, aşa cum s-a întâmplat în ţările baltice, în vederea atragerii unui număr mai mare de investitori.

Conform acestei iniţiative, pieţele de capital din regiune ar rămâne independente însă ar apărea împreună pe monitoarele investitorilor, ceea ce ar creşte vizibilitatea acţiunilor listate. În prezent, BVB utilizează platforma de tranzacţionare ARENA, dezvoltată "in-house".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema BVB este unificarea multor operatiuni din bursele europene si listarea cat mai multor companii(Transgaz, BCR,Fondu Proprietatea) deoarece ne vom sufoca si nu vor veni marii investitori din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb