Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit cu omologul israelian Reuven Rivlin

G.B
Internaţional / 29 iunie 2021

Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit cu omologul israelian Reuven Rivlin

Preşedintele american, Joe Biden, a dat asigurări ieri omologului său israelian, Reuven Rivlin, că Statele Unite nu vor permite Iranului să dezvolte arme nucleare, înaintea unei vizite pe care o va întreprinde la Washington premierul israelian Naftali Bennett, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Iranul nu va avea niciodată o armă nucleară atât timp cât voi fi aici", l-a asigurat Joe Biden pe preşedintele Reuven Rivlin la Casa Albă.

După întrevedere, preşedintele Rivlin le-a declarat reporterilor că este "foarte mulţumit" de comentariile preşedintelui despre Iran.

Joe Biden a îndepărtat, de asemenea, criticile venite din partea Congresului care i-au pus la îndoială autoritatea de a ordona raiduri împotriva poziţiilor miliţiilor pro-iraniene la graniţa Irakului cu Siria."Am această autoritate", a argumentat preşedintele american.

Relaţia strânsă dintre Israel şi Statele Unite a traversat o perioadă dificilă în ianuarie, când democratul Joe Biden i-a succedat republicanului Donald Trump la Casa Albă.

Însă formarea unui nou guvern sub conducerea premierului Naftali Bennett, după eşecul aliatului lui Trump, Benjamin Netanyahu, a deschis calea reluării relaţiilor, precum şi a unei viitoare vizite la Washington a noului prim-ministru.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, nu a fost stabilită o dată pentru deplasarea la Washington a premierului israelian, dar "preşedintele aşteaptă cu nerăbdare primirea sa şi aceasta va fi curând".

Zilele trecute, noul şef al diplomaţiei israeliene Yair Lapid a comunicat omologului său american Antony Blinken "rezervele puternice" ale statului evreu cu privire la negocierile pentru relansarea acordului nuclear internaţional cu Iranul. A mai declarat însă că doreşte să soluţioneze în culise diferenţele de opinie cu Washingtonul, spre deosebire de stilul fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu.

"Credem că aceste diferenţe (între Israel şi SUA) ar trebui discutate în schimburi directe şi profesioniste", a spus el.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb