PREŞEDINTELE SOCIETĂŢII ROMÂNE DE MICROBIOLOGIE: "După data de 15 mai vom putea ieşi din casă"

M.I.
Miscellanea / 2 aprilie 2020

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a transmis, astăzi, la Digi24, un anunţ de maximă importanţă pentru români, o estimare venită de la acesta precizând că după 15 mai ar fi posibilă, în ţara noastră, o relaxare a restricţiilor de liberă circulaţie a cetăţenilor.

Întrebat când estimează că am putea ajunge la acel punct în care distanţarea socială să nu fie necesară, Alexandru Rafila, a declarat: "Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenţie, nu distanţarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanţarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare."

Totodată, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunţat că România va face parte dintr-un studiu internaţional, pentru testarea singurului medicament etiologic care există disponibil în momentul de faţă şi care tratează cauza coronavirusului. Tratamentul ar putea fi disponibil într-un orizont de câteva luni.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a precizat:"E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de faţă şi unde există speranţe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA şi noi o să fim parte a unui studiu internaţional, în care mai sunt vreo 20 de ţări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le ştiţi foarte bine, antivirale utilizate în infecţia HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienţi şi scopul este să observăm un câştig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic şi atunci, probabil, şi compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producţie şi pentru punere pe piaţă, într-un interval de câteva luni."

Medicul a mai menţionat că pentru a încetini ritmul de infectare, mai ales în rândul medicilor, este nevoie de implementarea a doi paşi esenţiali.

Alexandru Rafila: "Sunt două lucruri esenţiale. În primul rând să existe echipamentul de protecţie adecvat locului în care îşi desfăşoară munca fiecare dintre cadrele medicale. Adică nu tebuie acelaşi tip de echipament peste tot. Am văzut că lumea este foarte agitată, vrea salopete, combinezoane. Nu trebuie aşa ceva. Discutăm doar de majoritatea locurilor, conform recomandărilor OMS. Trebuie o mască, ochelari, sau vizieră, o vizieră e şi mai bună, mânuşi şi un halat impermeabil, de unică folosinţă. Acestea sunt suficiente pentru marea majoritate a persoanelor care lucrează în sistemul de Sănătate, iar pentru cei care lucrează în locuri specifice, unde îngrijesc pacienţi, sigur că trebuie un nivel puţin mai înalt.

Al doilea lucru, trebuie să facă toate spitalelele exerciţii de utilizare a echipamentului, de îmbrăcare şi mai ales de scoatere a echipamentulu pentru că contaminarea se poate face inclusiv în momentul în care se scoate echipamentul. Dincolo de asta, măsurile acestea pe care le repetăm, de igienă a mâinilor, de igiena strănutului. Trebuie foarte mare atenţie şi în rândul personalului medical."

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Medicul Rafila nu stie sau nu a aflat ca lumea termina banii si mancarea cel tarziu saptamna viitoare.

    Sunt si eu curios cu ce cred conducatorii statului militarizat ca poate trai lumea pana in 15 mai. 

    Primii care vor iesi pe strada si vor raspandi virusul vor fi capsunarii, aflati acum in izolare, care nu mai au niciun ban. Cei 300 de euro cu care au venit din vest s-au terminat rapid. 

    Sunt exemple de 'profesionisti' care nu sunt capabili sa vada dincolo de domeniul lor.

    Pentru combaterea pandemiei o fi indicat sa stam in casa pana la calendele grecesti, dar care este costul de oportunitate din punct de vedere economic sau social? Mai gasesti ceva cand iesi din arestul la domiciliu pe 15 mai ?

    Ca presedinte al societatii romane de microbiologie, ar fi bine sa raspunda dl dr Rafila de ce sa stea in casa si numarul din ce in ce mai mare de indivizi care intre timp s-au vindecat si au dobandit anticorpi contra SARS-CoV-2 

    ne lasa dulapul sa iesim din casa? poate incepe sa ii placa strazile goale....nu are cine sa-i umple frigiderul cand isi misca dosul catre primaverii....a dat si 500 euro acum pentru personalul medical.....hai ca dupa ce l-a batut pe base la dos, l-a luat la tinta pe ceausescu.....asa e cand se urca scroafa in copac.....

    Noi nu suntem maimutele sau cobaii vostri aservitilor ! Imunizarea NATURALA si gata! S-au jucat de-a Dumnezeu cu virusologia si le-a venit in cap, iar noi acum sa devenim cobaii lor? Romania trezeste-te! Astia vor sa transforme Romania in camp de testare virusi / medicamente / vaccinuri si razboaie hibrid !

    1. Datorita celor care gindesc ca tine este asa greu sa evitam infectarea in masa.

      Pe ce(cine) ai vrea sa testeze medicamentele? Eu as testa pe cei ca tine!!!

    In tara salariilor mici, nu-i cam mult totusi sa stai 2 luni in casa? Oare nu mori de foame?

    dupa ce iesim din casa unde mergem facem miting sau spectacole date de primarii cu contracte trucate cu cintareti electronici mimatori de muizica

    Depresia oamenilor și criza economica vor face mai multe victime în țară decât virusul. Batrani care au nevoie de plimbare, tinuti in casa si amendați. Copii care nu pot iesi la joaca, vieti distruse prin pierdere de job uri și afaceri,plus sinuciderea economica pentru a ne "apara " de o gripa a cărei mortalitate este 3% și aceea in randul persoanelor cu boli grave asociate....si ar mai fi multe de spus...Sigur teoretic eram oameni liberi, cine dorește desigur poate sa stea in casa izolat de orice risc și orice boala/accident, este dreptul sau. Dar drepturile celorlalti? Ah parca am suspendat drepturile omului...

    1. Statul în casa (la bloc), nemișcarea, diabetul și depresia pregătesc terenul sa iei virusul oricând și sa mori repede.

      In Romania mor in medie 20000 de persoane ,de covid 19 mor 100 .

    :) asta am zis si eu :)

    cautati comentariile de la articolul principal care urmareste aici , pe Bursa, cazul covid 19 (cel care urmareste numarul de cazuri) 

    eu am zis 10-20 mai 2020  

    Hai Rafila, zi-o si pe aia ca dupa 20-30 septembrie 2020 reincepem circul viral sa fiu dat cu roatele-n sus! :) Si info aia apare in comentariile mele de la articolul antementionat!

    1. Rafila, dupa care zi-le oamenilor ca e doar un julitura de virus care produce maxim 75% din mortalitatea gripei banale! :)

      Si zi-le si ca totul a fost o mare panica gratuita (pentru moment) !

      Cand vor veni tulpinele alea fioroase de la finalul 2021 si inceputul 2022 atunci sa va tineti de pantaloni! .... Acuma e nimic, e un mare fas! Sa inchizi economia pentru gluma asta de virus e o mare aiureala! Dar atunci in 2021 spre 2022 , da! ...acolo va fi belea mare cu mortalitate de 2 cifre procentuale!  

      Unde țin tulpinile alea? Și de ce nu le-au dat drumul încă de la început pe piata..?

      Mai sunt niste rachete de cumpărat de la americani și trebuie să rămânem în viața? 

      EU CRED VALI CA TOVARUL RAFILA VRE SA NE DE-A DE INTELES CA TREBUIE SA MAI INNEBUNIM IN CASA.CA PANA NU AM INNEBUNIT. EU AM DIABET DE TIP 2 NON-INSULINO DEPENDENT IAR MEDICUL DE INSTITUL PASCULESC FA MISCARE CA AJUNI IAR OBEZ DIN CE AI SLABIT PANA ACUM SI SERIOS AM SLABIT. SEDENDARISMUL ESTE VIRUL DIABETICULUI DIN MINE! TREBUIA SA DOCTORUL? VALI!

      EU CRED VALI CA TOVARUL RAFILA VRE SA NE DE-A DE INTELES CA TREBUIE SA MAI INNEBUNIM IN CASA.CA PANA NU AM INNEBUNIT. EU AM DIABET DE TIP 2 NON-INSULINO DEPENDENT IAR MEDICUL DE INSTITUL PAULESCU MI-A FA MISCARE CA AJUNI IAR OBEZ DIN CE AI SLABIT PANA ACUM SI SERIOS AM SLABIT. SEDENDARISMUL ESTE VIRUL DIABETICULUI DIN MINE! TREBUIA SA DOCTORUL? VALI!

      răspunde 

      Acord 

      P rin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale. 

      - Utilizaţi un limbaj decent. 

      Redacţia îşi rezervă dreptul să elimine opiniile neinteligibile în mod grav şi pe cele mahalageşti, înţelegând prin asta pe cele cu tentă anti-socială, obscene şi/sau insultative, ca şi pe acelea care nu se referă la articolul în chestiune. 

      Nu sunt acceptate incitările la ură socială şi/sau xenofobie, discriminările referitoare la sex, vârstă sau de altă natură. 

      Nu sunt acceptate anunţuri publicitare. 

      Nu inseraţi linkuri sau adrese de email în textul opiniilor. 

      Repetarea deliberată a unuia şi aceluiaşi mesaj (sau variante) poate fi considerată drept propagandă; propaganda, în această formă, este interzisă. 

      - nu sunt acceptate ameninţările de orice natură; 

      - nu este acceptată hărţuirea ziariştilor Redacţiei BURSA; 

      - este interzisă defăimarea Ziarului BURSA; 

      - nu este acceptată dezvăluirea identităţii vreunui comentator de la secţiunea de opinii, fără acordul scris al aceluia, depus la Redacţie. 

      Nu este acceptată folosirea numelor ziariştilor BURSA pentru falsificarea semnăturii opiniilor. 

      Nu este acceptată substituirea de nume. 

      Redacţia îşi rezervă dreptul să şteargă opiniile şi să interzică accesul unora la postarea de opinii, atunci cînd apreciază că sunt de rea credinţă. 

      Abaterile de la acest regulament conduc la eliminarea opiniilor postate (un echivalent al autocenzurii celui care a scris mesajul, iar nu o cenzură practicată de ziar). 

      PRECIZĂRI: 

      - Toate opiniile exprimă punctul de vedere ale autorilor, iar nu ale administratorului (excepţie făcând mesajele scrise chiar de către administrator); nu ne asumăm responsabilitatea pentru materialele postate pe acest site de către alte persoane decât cele autorizate de ziarul BURSA. 

      - Postarea unui mesaj înseamnă acceptarea tacită a acestui regulament. 

      În cazul în care ne solicitaţi răspunsuri individuale, vă rugăm să completaţi cu adresa de email reală; vom încerca, în limita timpului disponibil, să răspundem tuturor întrebărilor dumneavoastră. 

      9. Cu o luna mai devreme 

      (mesaj trimis de Dan Coe în data de 03.04.2020, 07:19) 

      Iohannis trebuie sa ridice starea de urgenta dupa sarbatori, iar economia trebuie repornita. Costurile crizei le platim fiecare dintre noi si cu cat stam acasa mai mult cu atat vom avea mai mult de platit. Sistemul medical a pierdut deja batalia cu virusul, singura speranta e ca ne vom imuniza singuri. 

      răspunde 

      DIN ACEEAŞI SECŢIUNE 

      Miscellanea 

      Minist rul Economiei a anunţat că intenţionează să lanseze o aplicaţie informatică pentru turism 

      Miscellanea / C.B. - 03 aprilie, 16:17 

      MĂRCILE PREFERATE DE ROMÂNI,Un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului 

      Miscellanea / C.B. - 03 aprilie, 16:06 

      Un număr de 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" sunt infectate cu coronavirus 

      Miscellanea / A.M. - 03 aprilie, 15:39 

      Virgil Popescu anunţă că aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă ar trebui să fie operabilă de duminică 

      Miscellanea / C.B. - 03 aprilie, 15:10 

      AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul Staţii de reîncărcare maşini electrice 

      Miscellanea / I.M. - 03 aprilie, 15:09 

      Consiliul Naţional al IMM-urilor din România recunoaşte şi apreciază meritele deosebite ale tuturor celor implicaţi în "linia întâi" 

      Miscellanea / C.B. - 03 aprilie, 14:52 

      Citeşte toate articolele din Miscellanea 

      Actualitate 

      SOND AJUL BURSAPatrularea armatei pe străzi, DA, în proporţie de 73% - dar dictatura? 

      Miscellanea / Florian Goldstein - 03 aprilie, 13:11 

      ESTE INEVITABILĂ EMISIUNEA OBLIGAŢIUNILOR COMUNE EUROPENE SUB "ACOPERIREA" EPIDEMIEI?Ultimul pas către eliminarea completă a democraţiei din Europa 

      Macroeconomie / Călin Rechea - 03 aprilie 

      Legea PSD pentru amânarea ratelor bancare a trecut de Parlament 

      Bănci-Asigurări / Emilia Olescu - 03 aprilie, 15:56 

      Finanţele au atras 65 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de joi 

      Bănci-Asigurări / M.A. - 03 aprilie, 15:51 

      Fundaţia Orange donează 400 de mii de euro pentru dotarea secţiilor ATI şi achiziţia de echipamente de protecţie 

      Companii / M.A. - 03 aprilie, 15:45 

      Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că Ludovic Orban nu ştie că nu poate să dea OUG în privinţa alegerilor locale 

      Politică / C.B. - 03 aprilie, 15:20 

      Citeşte toate articolele din Actualitate 

      Ziarul BURSA 

      03 aprilie 

      SONDAJUL BURSADouă treimi, în favoarea militarizării spitalelor; o treime, contra 

      Miscellanea / A.C. - 03 aprilie 

      Coronavirusul a infectat şi piaţa imobiliară 

      Companii / Emilia Olescu - 03 aprilie 

      W. LEE HOWELL, FORUMUL ECONOMIC MONDIALO criză de genul COVID-19 se rezolvă doar consolidând rezistenţa la şoc 

      Internaţional / A.V. - 03 aprilie 

      A început să cam pîrîie... pe la cusături 

      Editorial / Cornel Codiţă - 03 aprilie 

      CORONAVIRUS ŞI LIBERTATEMarea urmărire cu ajutorul telefoanelor inteligente 

      Companii / Octavian Dan - 03 aprilie 

      ASOCIAŢIA PENTRU PENSIILE ADMINISTRATE PRIVAT:"Nu se poate vorbi de «pierderea» propriu-zisă a banilor din Pilonul II, ci de o «depreciere» temporară" 

      Piaţa de Capital / ANDREI IACOMI - 03 aprilie 

      Citeşte Ziarul BURSA din 03 aprilie 

      Pe scurt 

      LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,86 milioane de euro pe BVB 

      Piaţa de Capital / C.B. - 03 aprilie, 14:36 

      Bursele asiatice au închis în scădere 

      Internaţional / C.B. - 03 aprilie, 14:19 

      Euro s-a depreciat la 4,8286 lei 

      Bănci-Asigurări / B.D. - 03 aprilie, 13:18 

      ROBOR la trei luni a scăzut la 2,55% 

      Bănci-Asigurări / C.B. - 03 aprilie, 11:24 

      Bursele europene au deschis în scădere 

      Internaţional / C.B. - 03 aprilie, 10:43 

      Indicii BVB au deschis în apreciere 

      Piaţa de Capital / C.B. - 03 aprilie, 10:23 

      LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în teritoriu negativ 

      Internaţional / A.M. - 03 aprilie, 07:11

      Wall Street a în 

    Iohannis trebuie sa ridice starea de urgenta dupa sarbatori, iar economia trebuie repornita. Costurile crizei le platim fiecare dintre noi si cu cat stam acasa mai mult cu atat vom avea mai mult de platit. Sistemul medical a pierdut deja batalia cu virusul, singura speranta e ca ne vom imuniza singuri.

    1. Si vom ajunge ca italienii!!!

    Daca nu vor rezolva Guvernantii "criza" pana in 15 Mai, poporul va iesi in strada !!! Nu vor mai avea resurse financiare de a sta in carantina si nu vor mai rezista psihic !!! Riscam sa clacam cu DEPRESII tratabile greu si pe timpul a catorva ani (care se mai pot trata)...asta daca sacapam (sau nu) de Covid-19. Daca nu iesim dupa 15 mai, nici nu mai are rost sa mai iesim deloc, pentru ca NU VOM MAI AVEA UNDE SI DE CE !!!...toti vor falimenta , suspenda si isi vor inchide intr-un fel sau altul afacerile (vezi turism, restaurante, cafenele, terase, hoteluri si altele de genu')... Clar ca varianta cea mai sigura este STATUL IN CASA...intrebarea ramane: pana cand ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb