Curtea de Apel Braşov a decis, ieri, să menţină decizia judecătorilor de la Tribunalul Braşov, care a dispus ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, să fie judecat sub control judiciar, în libertate. Pe 18 iunie, Tribunalul Braşov a decis înlocuirea măsurii de arest la domiciliu cu controlul judiciar, decizia fiind atacată de procurori. Contestaţia s-a judecat ieri la Curtea de Apel, care a respins solicitarea procurorilor DNA ca Aristotel Căncescu să fie judecat în continuare în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.
Astfel, fostul preşedinte al CJ îşi poate părăsi domiciliul de la Râşnov, dar nu se mai poate întoarce în fotoliul de la Consiliul Judeţean. Pe durata controlului judiciar, Căncescu trebuie să respecte mai multe obligaţii - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei, să nu părăsească ţara fără încuviinţare, să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu coinculpaţii din cauză sau cu martorii indicaţi în rechizitoriu şi să nu exercite funcţia de preşedinte al CJ Braşov. De asemenea, instanţa i-a respins cererile de constatare a încetării de drept şi de revocare a măsurii arestului la domiciliu.
Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, în 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. El a fost arestat preventiv pe data de 24 decembrie anul trecut şi pe 28 februarie a fost plasat în arest la domiciliu, printr-o decizie definitivă a Curţii Supreme.