PREŞEDINTELE UCRAINEAN PETRO POROŞENKO: "Arestarea milionarului Korban nu este decât începutul luptei împotriva corupţiei"

Ioana Dogaru
Internaţional / 2 noiembrie 2015

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat, duminică, că arestarea milionarului Ghennadi Korban nu este decât începutul luptei împotriva corupţiei care sufocă ţara, în timp ce adversarii săi au denunţat în această reţinere "represiuni politice", relatează AFP.

Korban, în vârstă de 45 de ani, aflat în topul celor mai bogaţi 100 de ucraineni şi mâna dreaptă a puternicului oligarh Igor Kolomoiski, a fost reţinut sâmbătă în cadrul unei anchete ce vizează "crima organizată şi corupţia".

"Korban nu va fi ultimul", a declarat Poroşenko într-un interviu pentru trei posturi de televiziune naţionale.

Petro Poroşenko a subliniat că: "Procesele de luptă împotriva corupţiei şi de restabilire a ordinii vor continua", insistând că "nimeni nu va beneficia de imunitate, nici reprezentanţii noii puteri, nici cei ai vechiului regim" al fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

O parte a anchetei vizează "furtul a 40 milioane de hrivna (1,5 milioane de euro) destinate soldaţilor ucraineni" care luptă împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării. Suma ar fi fost deturnată pentru finanţarea unor miliţii private, transmite sursa citată.

Igor Kolomoiski, al doilea cel mai bogat om din Ucraina, a fost o perioadă guvernator al regiunii Dnipropetrovsk, învecinată cu regiunile din estul separatist, şi unde reuşise să înăbuşe tendinţele separatiste. El a fost demis în martie de preşedintele Poroşenko după o luptă pentru controlul asupra unui grup petrolier, luptă în care a fost acuzat că ar fi recurs la miliţii proprii.

Reacţionând la arestare, partidul Ukrop al lui Korban, candidat la primăria Kievului în alegerile locale din urmă cu o săptămână, a denunţat "represiunile politice" ale preşedintelui Poroşenko care îi au drept "ţintă pe patrioţi". Mai mulţi politicieni, inclusiv din coaliţia guvernamentală, dar şi experţi au văzut în această anchetă un caz de "justiţie selectivă".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb